Tenis

Sezon început cu dreptul în competiţiile naţionale

Sezonul competiţional 2018 a început cu dreptul în competiţiile naţionale organizate sub egida Federaţiei Române de Tenis (FRT) pentru Clubul de tenis „Nada Florilor” din Fălticeni. Micii tenismeni din urbea de pe Şomuz legitimaţi la ACS „Nada Florilor” s-au întors cu medalii, cele mai multe fiind din aur.

Aşa cum am aflat de la Marcel Dascălu, cel care se ocupă de pregătirea copiilor dornici să practice sportul alb, rezultatele nu sunt întâmplătoare, în spatele lor fiind multe ore de antrenamente, dar şi seriozitatea cu care este pregătită fiecare competiţie, la care se adaugă sprijinul părinţilor care sunt alături de copii atât la antrenamente, cât şi în competiţii.

Sâmbătă, 17 februarie, David Dumitru a participat, la Bucureşti, la Cupa Dinamo, turneu pe care l-a câştigat cu lejeritate, aducând şi această cupă în vitrina clubului din Fălticeni.

Duminică, 18 februarie, în turneul de la Buzău dotat cu Cupa TCT, David Dumitru a ocupat locul I la Nivelul Roşu. La Nivelul Portocaliu, finala a fost jucată între tenismenii de la ACS „Nada Florilor” David Arcip şi Ana Maria Dumitru, prima poziţie fiind ocupată David Arcip, jucător neînvins în sezoanele 2017 şi 2018.

„Anul trecut, atrăgeam atenţia că un copil de numai cinci ani va domina Nivelul Roşu în anul 2018. El se numeşte David Dumitru, un copil talentat, cu un potenţial extraordinar şi care anul acesta nu a pierdut niciun turneu la care a participat. Şi sora sa, Ana Maria Dumitru, munceşte foarte mult şi rezultatele au început să apară, şi nu oriunde, ci la Bucureşti. Părinţii sunt foarte implicaţi în acest fenomen pentru care le mulţumesc.

David Arcip, dublu campion naţional de anul trecut, după o pauză neprevăzută din cauza unor probleme de sănătate, a revenit în forţă în turneul de la Buzău, unde a jucat finala cu colega sa de club, Ana Maria Dumitru. Cei doi au ocupat locul I în grupe diferite, putându-se spune că şansele au fost de partea lor, în urma tragerii la sorţi, de a nu fi în aceeaşi grupă. David Arcip a demonstrat din nou că este un copil muncitor, cu o bună pregătire fizică, inteligenţă în joc şi servicii precise, aşa că s-a impus în faţa colegei sale Ana Maria Dumitru, în cel mai spectaculos meci al turneului de la Buzău”, ne-a spus antrenorul Marcel Dascălu.

Primele rezultate din 2018 au venit pe 20 ianuarie, la Turneul „Cupa Micii Campioni” de la Iaşi, Clubul ACS „Nada Florilor” fiind reprezentat de cinci copii, trei dintre ei urcând pe podiumul de premiere. La Nivelul Roşu, David Dumitru, un sportiv de doar 6 ani, a ocupat locul I, iar la Nivelul Portocaliu, prima poziţie a fost ocupată de dublul campion naţional din sezonul trecut, David Arcip, care s-a impus cu lejeritate în faţa celorlalţi jucători. Tot la Nivelul Portocaliu, Ana Dumitru, o jucătoare aflată într-o ascensiune evidentă la finalul sezonului trecut, a reuşit să ocupe poziţia a III-a.

Pe 21 ianuarie, Tenis Club Tecuci a organizat un nou turneu FRT, trei dintre sportivii clubului din Fălticeni urcând pe podium. La Nivelul Roşu, David Dumitru a ocupat locul I, iar la Nivelul Portocaliu, David Arcip a jucat finala competiţiei cu colega sa de club Ana Maria Dumitru, în faţa căreia s-a impus prin servicii precise.

Pe 27 ianuarie, David Dumitru şi-a adjudecat, la Bucureşti, Cupa Elite Tenis, în timp ce Ana Maria Dumitru a ocupat poziţia a IV-a. O săptămână mai târziu, Ana Maria Dumitru a câştigat la Bucureşti Cupa „Antilopa”. Pe 11 februarie, David Dumitru s-a întors de la Bucureşti cu Cupa Nitech Sport, iar pe 17 februarie a câştigat, la Bucureşti, Cupa Dinamo.

Sâmbătă, 23 februarie, la Fălticeni, va fi organizat primul turneu sub egida Federaţiei Române de Tenis din acest an.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI