Recunoştinţa Centrului Cultural al MAI faţă de ţinuta civică a unui fost poliţist sucevean

Centrul Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor şi-a arătat disponibilitatea de a face cunoscută în paginile revistei „Pentru Patrie” corectitudinea şi gesturile frumoase, dovedite în câteva situaţii, de fostul poliţist sucevean Dumitru Leizeriuc.

Fapte fireşti, de altfel, într-o societate bazată pe valori morale, acesta a găsit şi dus la poliţie sume de bani şi un telefon mobil, pierdute de diverse persoane, atrăgând astfel aprecierea autorităţilor.

În anul 2003, Dumitru Leizeriuc, astăzi în vârstă de 89 de ani, a găsit în curtea Spitalului cardiologic Voineşti – Covasna, unde era internat, o sacoşă în care erau peste 1.000.000 de lei, în moneda anului respectiv, şi a predat-o poliţiştilor, banii ajungând apoi la cel care îi pierduse. Ulterior, suceveanul a găsit apoi o sumă de bani în Autogara Suceava, apoi un telefon mobil, iar anul trecut, sub o bancă de pe o stradă din municipiu, alţi bani, pe care i-a predat de asemenea autorităţilor.

Ultimul său gest de acest fel, de anul trecut, i-a adus din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru „cinste şi bun-simţ” titlul de „Cetăţean al lunii mai” şi ulterior titlul de „Cetăţean de onoare al comunei Siminicea”, localitatea de naştere a venerabilului poliţist. La recomandarea ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a conducerii IPJ Suceava şi a lui Petru Argatu, preotul paroh al Catedralei „Naşterea Domnului”, Dumitru Leizeriuc a devenit anul trecut şi „Cetăţean de onoare al municipiului Suceava”.

„…vă trimit recunoştinţa mea prin oferirea unei plachete din partea instituţiei pe care o conduc, pentru spiritul civic de care daţi dovadă ori de câte ori sunteţi în situaţia de a vă aduce contribuţia în cadrul activităţilor umanitare şi religioase în care vă implicaţi fără reţinere şi veniţi în sprijinul celor aflaţi la nevoie”, menţionează comisar-şef de poliţie Alin Avram, şeful Centrului Cultural al MAI, cu specificaţia că se va adresa redacţiei „Pentru Patrie”, pentru a mediatiza şi în paginile revistei gesturile nobile ale fostului poliţist sucevean.

Plutonierul adjutant (r.) Dumitru Leizeriuc a lucrat timp de 53 de ani în cadrul IPJ Suceava. S-a pensionat în anul 1988, dar „năravul” corectitudinii şi al dreptăţii şi l-a păstrat până în prezent.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!