Ioan Bălan, în Parlament:

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, e o mică speranţă în cel de-al treilea Guvern Dragnea

Cred însă că steaua lui Teodorovici va apune înainte să răsară

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan consideră că singurul ministru din noul Guvern PSD – ALDE care poate reprezenta o speranţă că Guvernul nu este format numai din neprofesionişti este Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanţelor, care s-a opus constant aberaţiilor fiscale promovate de PSD în ultimul an. Dar consideră că acesta va uita repede ceea ce a contestat, ceea ce înseamnă că steaua lui Teodorovici va apune înainte să răsară…

Într-o declaraţie politică în Parlament, deputatul Ioan Bălan a afirmat că „buldozerul majorităţii parlamentare” formate din PSD, ALDE, UDMR şi minorităţile naţionale a decis şi şi-a asumat învestirea celui de-al treilea Guvern Dragnea, în numai un an de la preluarea puterii politice în România.

„Este greu de crezut chiar şi pentru noi, românii, că guvernele se schimbă la maxim 6 luni. Nu vreau să îmi imaginez cum ne privesc partenerii noştri europeni şi euroatlantici! Nu vreau să îmi imaginez cum va fi tratat un ministru român sau chiar prim-ministru atunci când se va întâlni cu un omolog. Oricine şi-ar pune problema că nu poate vorbi nimic serios cu ministrul român, căci peste câteva luni va fi înlocuit, nu numai el, ci tot Guvernul, cu tot cu prim-ministru” susţine Ioan Bălan.

El a mai apreciat că, în acest guvern, primul ministru, Viorica Dăncilă, nu va fi mai mult decât un simplu purtător de cuvânt al CEx-ului PSD condus de Liviu Dragnea.

„Despre calitatea profesională şi integritatea celorlalţi nenumăraţi miniştri – căci PSD şi ALDE au creat cel mai stufos guvern din Europa, cu 27 de miniştri şi peste 135 de secretari de stat – românii au văzut cu ochii lor realitatea crudă a incompetenţei: sunt miniştri slab pregătiţi, fără o carieră serioasă în trecutul lor, care nu cunosc nimic despre domeniile pe care le vor conduce. E ca şi cum un pacient ar decide să fie operat de cineva care nu a mai făcut niciodată o operaţie, nici nu a văzut cum se face, nici nu a asistat vreodată un specialist şi nici nu are calificare de medic. Rezultatul este foarte uşor de anticipat şi pentru pacient, şi pentru România condusă un guvern atât de slab” a subliniat Ioan Bălan.

Deputatul liberal sucevean constată însă că, în tot acest peisaj guvernamental pestriţ, există şi o mică speranţă.

„Da! O să vă surprindă! Eugen Orlando Teodorovici, învestit în funcţia de ministru al Finanţelor Publice, este acel senator care, ca preşedinte al Comisiei pentru buget şi finanţe din Senat, în anul 2017, s-a opus constant tuturor aberaţiilor fiscale introduse de cele două guverne de tristă amintire: Grindeanu şi Tudose. Dl Teodorovici s-a opus, alături de PNL, introducerii mecanismului de plată defalcată a TVA, cunoscut ca Split TVA, care a complicat viaţa contribuabililor oneşti şi le-a făcut viaţa uşoară evazioniştilor, prin blocare capacităţii ANAF de a se mai ocupa de ei. Dl Teodorovici a votat alături de PNL împotriva introducerii supraaccizei la carburanţi, pentru a evita scumpirile în lanţ, în special la produsele de bază, la alimente. Dl Teodorovici s-a opus, alături de PNL, la aberaţia supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parţial, măsură care a introdus în România absurditatea salariului negativ… adică angajatul cu 2-3 ore pe zi trebuie să aducă bani de acasă, pentru că impozitele sunt mai mari decât salariul. Dl Teodorovici s-a opus, alături de PNL, prostiei denumite pompos «revoluţie fiscală», prin care majorarea salariilor cu 25% de la 1 ianuarie 2018 s-a transformat într-o majorare de maxim 3% pentru profesori şi medici, iar pentru alţi angajaţi s-a transformat în scăderi salariale, aşa cum vor fi afectaţi cei mai mulţi dintre poliţişti! Dl Teodorovici a votat, alături de PNL, amendamentele propuse de noi privind creşterea de la puţin peste 71% la 100% a cotelor defalcate din impozitul pe venit, pentru a nu împinge administraţiile publice locale în incapacitate de plată, ca urmare a reducerii veniturilor anuale din această resursă” a declarat Ioan Bălan în Parlament.

Liderul liberal a mai spus că în aceste condiţii este lesne de înţeles de ce crede că Teodorovici este singura speranţă.

„Aşadar, dacă în anul 2017 dl Teodorovici nu a făcut decât să joace teatru şi nu a lucrat decât la propria imagine publică, pentru a atenta direct la scaunul de şef suprem al PSD, atunci şi această speranţă se va stinge în câteva zile. În schimb, dacă va rămâne consecvent principiilor enunţate anterior şi va susţine în continuare că toate măsurile fiscale introduse de Grindeanu şi Tudose sunt nişte prostii uriaşe care trebuie eliminate de îndată, atunci dl Teodorovici are chiar şansa să-i ia scaunul lui Dragnea” consideră parlamentarul sucevean.

Amintind că „speranţa moare ultima”, Ioan Bălan a spus că rămâne doar speranţa în acest caz, întrucât în ultimii 28 de ani nu a întâlnit încă un membru PSD care să fie consecvent în principii, care să respecte promisiunile făcute electoratului sau care să nu îşi iubească scaunul şi funcţia mai mult decât interesul general al ţării şi al populaţiei.

„Dacă mi-aţi cere să fac un pronostic, aş paria pe faptul că dl Teodorovici va fi subit lovit de amnezie şi nu se va atinge nici de split TVA, nici de supraacciza la carburanţi, nici de supraimpozitarea muncii şi nici nu va mişca vreun deget pentru a asigura administraţiilor publice locale o descentralizare financiară reală, astfel încât primarii să nu se încoloneze, cu căciula în mână, pentru a primi bani de la Bucureşti. Încă de lunea trecută, de la audierile din comisii, dlui Teodorovici i-a scăpat porumbelul şi a afirmat că îl apreciază tare mult pe Darius Vîlcov şi că lucrează foarte bine cu el, ceea ce mă îndreptăţeşte să cred că steaua lui Teodorovici va apune înainte să răsară” a conchis Ioan Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: