„Dacă au scăzut salariile din mediul privat, angajatorul l-a furat pe angajat”

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a susţinut că dacă sunt scăderi salariale ale angajaţilor din mediul privat, aceasta se întâmplă din cauză că angajatorii au vrut să îşi crească profitul, nu din cauza Codului Fiscal, transmite Mediafax.

Întrebată despre scăderile salariale din mediul privat, Vasilescu a precizat: „Se aşteaptă şi o OUG. Noi nu avem astfel de informaţii despre dări salariale din mediul privat. În orice caz, repet ca să se înţeleagă, transferul contribuţiilor nu ar trebui să afecteze netul angajaţilor din privat, pentru că este vorba de aceeaşi cheltuială a angajatorului pe care a avut-o şi anul trecut. Dacă le-au scăzut salariile, înseamnă că angajatorul a vrut să-şi crească profitul şi atât, deci l-a furat pe angajat, ca s-o spun mai pe româneşte, nu este vina Codului fiscal”.

În ceea ce priveşte Legea pensiilor, ministrul Muncii a declarat că se fac calcule şi că este nevoie de o reorganizare a Casei de Pensii, deoarece nu se pot recalcula cinci milioane de pensii cu actualul număr de funcţionari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: