Zeci de metri cubi de material lemnos confiscaţi în “Scutul Pădurii 2018”

Vineri dimineaţă de abia se vedeau primele raze de lumină când, în cadrul Planului comun de acţiune “Scutul Pădurii 2018”, lucrători din cadrul IPJ Suceava, Serviciul de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice în cooperare cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, au oprit pentru control pe DN 176, pe raza comunei Vama, un ansamblu de vehicule cu semiremorcă încărcat cu material lemnos. La volanul camionului se afla un bărbat în vârstă de 58 de ani, din localitate, care transporta cherestea răşinoase, marfă pentru care nu poseda aviz de însoţire, motiv pentru care transportul a fost condus la sediul depozitului de material lemnos Dragoşa, din cadrul Ocolului Silvic Vama. În cauză s-a dispus amendarea şoferului cu 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a peste 50 mc de cherestea, marfa transportată de acesta, în valoare de circa 30.000 lei. În plus, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava, a fost confiscat şi camionul cu remorcă în valoare de aproximativ 30.000 euro iar conducătorul auto a mai fost sancționat şi pentru încălcarea legislaţiei rutiere în vigoare, reţinându-i-se certificatul de înmatriculare al semiremorcii, pentru lipsă ITP.

Alţi aproape 12 mc de lemn confiscaţi o oră mai târziu

Tot în cadrul acţiunii, dar o oră mai târziu, pe aceeaşi arteră rutieră, tot pe raza localităţii Vama, a fost depistat un angajat al unei societăţi comerciale din comuna Moldoviţa, în timp ce transporta cu un ansamblu rutier cantitatea de peste 41 mc lemn rotund răşinoase. Omul avea avizele necesare de însoţire a mărfii, dar, în urma analizării încărcăturii, specialiştii silvici au constatat neconcordanţe între datele înscrise în acte şi materialul lemnos transportat din punct de vedere al diametrelor pieselor de lemn. Şi acest ansamblul rutier a fost condus la sediul depozitului Dragoşa unde, în urma inventarierii, a rezultat un volum de aproape 12 mc de lemn transportat în plus. Amenda pentru şofer, în valoare de 6.000 lei, s-a completat imediat de către oamenii legii iar surplusul de lemn, în valoare de circa 3.000 lei, a fost confiscat. “Acţiunea a beneficiat de sprijinul logistic oferit de Ocolul Silvic Vama, care a pus la dispoziţie personal tehnic, utilaje de descărcare a materialului lemnos şi loc de păstrare în custodie” se mai arată în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: