Amenzi dure pentru ţurţurii periculoşi de la streşinile imobilelor

> Neîndepărtarea de la uluce şi jgheaburi a elementelor din gheaţă care pun trecătorii în pericol este sancţionată cu până la 1.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, şi cu maximum 2.000 de lei, în cel al persoanelor juridice

Conform unei hotărâri a Consiliului Local Suceava, pe durata iernii, deţinătorii de imobile sub orice titlu şi utilizatorii acestora au obligaţia menţinerii în permanenţă a curăţeniei trotuarelor, rigolelor, şanţurilor şi zonei cuprinse între imobil, respectiv limita proprietăţii şi calea publică, inclusiv a locurilor de parcare date în folosinţă. Imediat ce omătul se aşază, iar lunecuşul se formează, cei amintiţi sunt obligaţi la înlăturarea zăpezii şi gheţii de pe acestea, de pe acoperişuri şi terase, obligatorie fiind inclusiv desfundarea periodică a jgheaburilor, burlanelor, şanţurilor şi podeţelor aferente, în vederea evitării colmatării lor. Actul normativ prevede că neîndepărtarea de la streşini, uluce şi jgheaburi a ţurţurilor care pun în pericol trecătorii constituie contravenţie, amenzile aplicate fiind cuprinse între 100 de lei şi 1.000 de lei, pentru persoane fizice, şi de 200 de lei până la 2.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

Potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, instituţiile publice, agenţii economici şi celelalte persoane juridice au obligaţia să efectueze curăţenia şi să menţină starea bună a trotuarelor, părţii carosabile a străzii sau a drumului, dar şi a locurilor de parcare pe care le utilizează. Persoanele fizice, în scopul prevenirii accidentelor, au obligaţia de a îndepărta zăpada şi gheaţa, atât de pe acoperişurile şi terasele locuinţelor, cât şi de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau pe care le folosesc în alte scopuri.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI