Razie cu sute de poliţişti prin barurile şi cluburile din judeţ

>1.000 de persoane au fost legitimate, iar 54 de minori găsiţi prin baruri „au fost pârâţi” părinţilor > Valoarea totală a amenzilor date depăşeşte 52.000 lei

O armată întreagă de lucrători MAI a descins la finele săptămânii trecute prin discoteci şi baruri ce îşi desfăşoară activitatea în judeţ. Peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, secţiilor de poliţie rurală şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale IPJ Suceava au vrut astfel să asigure un mediu civilizat de distracţie pentru tineri. Au fost organizate razii în baruri şi cluburi, dar au fost avute în vedere şi casele de pariuri sportive ca şi sălile de jocuri de noroc. Acţiunea s-a desfăşurat în noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 21 şi 4, pe raza întregului judeţ, atât în mediul rural, cât şi în mediul urban.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Suceava, „un capitol distinct al acţiunii l-a constituit identificarea minorilor care frecventează barurile şi discotecile şi consumă băuturi alcoolice. În acest sens, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava şi poliţiştii de proximitate şi de ordine publică au legitimat minorii identificaţi şi i-au contactat pe părinţii acestora, în cele mai multe cazuri aceştia neavând cunoştinţă despre locaţia în care se află copiii lor”. Pentru rezultate cât mai bune, acţiunea a fost orientată pe trei segmente: verificări la sălile de jocuri de noroc şi săli de pariuri sportive între orele 21 – 23, razii în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul 23 – 2 şi sporirea patrulelor auto în intervalul 2 – 4, pentru monitorizarea ieşirilor din cluburi şi asigurarea deplasării în siguranţă a tinerilor către domicilii.

 O noapte de petrecere fără nicio agresiune

 În zona municipiului Suceava au fost organizate razii în barurile din cartierul Burdujeni şi trei cluburi care îşi desfăşoară activitatea în municipiu. De asemenea, poliţiştii au descins şi în barurile şi discotecile din comunele Adâncata, Zvoriştea, Dărmăneşti şi Todireşti.

Potrivit datelor furnizate, în cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 1.000 de persoane şi au fost verificate 102 locaţii (la nivel de judeţ). Bineînţeles că au fost descoperite numeroase nereguli, astfel că oamenii legii au împărţit 111 amenzi în valoare totală de peste 52.000 lei. În urma raziilor efectuate, în barurile şi discotecile verificate au fost identificaţi 54 de minori, fiind luate măsuri de informare a familiilor.

În cadrul ultimului segment al acţiunii au fost organizate 25 de filtre rutiere în proximitatea barurilor şi a cluburilor. Astfel, 14 tineri conducători auto şi-au pierdut permisele de conducere. Acestea au fost reţinute de poliţişti, în majoritate pentru consum de băuturi alcoolice. De asemenea, au fost retrase şi zece certificate de înmatriculare. „ Ca urmare a acţiunilor organizate, la nivelul întregului judeţ nu a fost sesizată nicio agresiune în zona barurilor şi discotecilor” se mândresc oamenii legii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI