22 de şcoli din judeţ au fost evaluate de ARACIP

> O unitate de învăţământ particular nu a fost autorizată în urma evaluării experţilor ARACIP, iar alte patru nu respectau toate standardele de calitate prevăzute de legislaţie

 Inspectorul şcolar general al judeţului, Gheorghe Lazăr, a declarat, joi, că 22 de unităţi şcolare sucevene au fost evaluate în anul şcolar precedent de ARACIP, dintre care zece au fost evaluate periodic, şapte au fost evaluate în vederea acreditării pentru noi specializări sau calificări profesionale şi 5 unităţi au fost evaluate în vederea autorizării.

El a spus că, dintre cele 22 de unităţi evaluate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), o unitate de învăţământ particular a primit ordin de neautorizare, iar alte patru unităţi de învăţământ nu respectă toate standardele de calitate prevăzute de legislaţie.

“Inspectorul şcolar cu atribuţii specifice a consiliat şcolile în întocmirea unui plan de măsuri pentru remedierea aspectelor apreciate cu calificativul «nesatisfăcător» la evaluarea ARACIP sau, după caz, organizarea dovezilor pentru acele aspecte despre care şcolile consideră că nu au fost corect apreciate în cadrul evaluării externe” a mai spus Lazăr.

Inspectorul şcolar general a precizat că jumătate dintre calificativele Nesatisfăcător acordate de experţii ARACIP au fost determinate de lipsa autorizaţiei sanitare de funcţionare şi a autorizaţiei de securitate la incendiu.

Lazăr a menţionat că IŞJ Suceava, în colaborare cu instituţiile de profil, a făcut demersuri pentru asigurarea fluxului informaţional între autorităţile publice locale şi instituţiile deconcentrate şi unităţile de învăţământ.

El a arătat că, pentru perioadele 2015-2019 şi 2017-2020, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală s-a aprobat pentru învăţământul sucevean suma de 328.166.167 de lei vizând lucrări de demolare, construire, modernizare, dotare, extindere şi reabilitare pentru 234 de şcoli.

Lazăr a apreciat că în urma finalizării acestor investiţii numărul şcolilor autorizate sanitar va creşte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: