Ieri, Senatul României s-a pronunţat:

Sucevenii şi cei care locuiesc pe o rază de 8 km în jurul municipiului se vor putea pensiona cu 2 ani mai devreme

> În cazul acestui proiect legislativ, Camera Deputaţilor e cameră decizională > Guvernul a dat aviz negativ proiectului

 Plenul Senatului a adoptat, în 3 octombrie, cu amendamente, un proiect de lege iniţiat de senatorul PNL Carmen Hărău, proiect care prevede ca persoanele care au locuit timp de 30 de ani în 24 de localităţi din ţară să se poată pensiona mai devreme cu 2 ani, fără penalităţi, având în vedere noxele produse de activităţile industriale din aceste localităţi.

Potrivit legii, de aceste prevederi vor beneficia locuitorii din Anina, Armeniş, Ciudanoviţa, Bacău, Brăila, Dragoteşti, Drobeta-Turnu Severin, Jilţ, Fărcăşeşti, Mătăsari, Motru, Moldova Nouă, Negomir, Oneşti, Oţelul Roşu, Plopşoru, Reşiţa, Râmnicu Vâlcea, Rovinari, Slatina, Suceava, Târnăveni, Turnu Măgurele, Urdari, dar şi persoanele care locuiesc pe o rază de 8 kilometri în jurul acestor localităţi.

Senatul a fost prima cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor este cameră decizională în cazul acestei legi.

De menţionat este că Guvernul a avizat negativ acest proiect de lege. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: