Terminalul provizoriu amenajat pe Aeroportul Suceava a crescut capacitatea de procesare a pasagerilor cu 30 la sută

 Aeroportul Suceava şi-a crescut cu încă 100 de locuri capacitatea terminalului de plecări, după ce a amenajat un corp format din containere în condiţiile în care se derulează proceduri pentru realizarea Terminalului 2.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, a declarat că, prin noile amenajări, capacitatea de procesare a pasagerilor pe aeroport a crescut cu peste 30 %.

Containerele aduse pe aeroport însumează o suprafaţă de 120 de mp, având o capacitate de 100 de pasageri pentru plecare.

Consiliul Judeţean Suceava a declanşat în luna martie procedura pentru extinderea terminalului de pasageri al Aeroportului Suceava şi construcţia unui terminal cargo.

Conducerea Aeroportului Suceava precizează în caietul de sarcini că fluxul de pasageri înregistrat pe aeroport este unul în creştere, iar pentru anul 2017 se estimează că numărul pasagerilor procesaţi va fi de 250-300.000 de persoane, motiv pentru care terminalul existent se dovedeşte insuficient, existând doar trei ghişee de check-in, un singur flux pentru controlul de securitate, o singură poartă de îmbarcare, suprafeţe prea mici (1.460 mp plecări şi sosiri) pentru a putea procesa un număr mare de pasageri.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat săptămâna trecută că va propune plenului CJ Suceava aprobarea accesării unui credit, din care circa 12 milioane de lei să fie folosită pentru modernizarea aeroportului cu un nou terminal care să mărească capacitatea de utilizatori cu încă circa 500.000 de pasageri pe an. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI