Potrivit vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor

Dragnea avea bilete de odihnă, trebuia să plece în concediu…

Social-democratul Florin Iordache a declarat ieri că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a trebuit să plece în concediu, deoarece avea „bilete de odihnă”.

„Vacanţele sau concediile nu ni le putem programa în funcţie de când dă Guvernul ordonanţă sau nu. Am avut mai mulţi colegi care nu au participat la plen sau la Biroul permanent, pentru că erau în concediu. Fiecare, eu sau dumneavoastră sau cei care ne ascultă, are concediile stabilite din timp şi, atât timp cât avem nişte bilete sau avem nişte rezervări făcute, nu putem sta sau să gândim înainte când va veni sau nu va veni Guvernul cu ordonanţa. (…) Este preşedintele Camerei, dar, în acelaşi timp, constituţional, legal, normal, cum vreţi să-i spunem, are dreptul la concediu. Dacă avea rezervare şi trebuia să plece în concediu, putea să gândească atunci când şi-a făcut rezervarea că va veni Guvernul cu ordonanţe simultan cu rezervările respective? Deci nu e nimic neobişnuit faptul că un om pleacă în concediu în momentul în care Guvernul dă o ordonanţă (…). Începând cu marţi, avea bilete de odihnă” a spus, la RFI, Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, transmite Agerpres.

El a precizat că nu se prefigurează ca în perioada următoare să mai existe o şedinţă a plenului Camerei Deputaţilor.

„Rolul acestor şedinţe de plen care au existat – la Camera Deputaţilor a existat o şedinţă de plen, la Senat n-a existat, pentru că regulamentul nu permite, pentru că nu a fost cvorum, trebuie să lucrăm în cvorum – a fost tocmai pentru a anunţa ordonanţele respective şi pentru a le trimite la comisii, astfel încât în perioada următoare comisiile, fie comisiile avizatoare, fie comisiile de fond, să facă un raport. Nu se prefigurează în perioada următoare să avem un plen, pentru că, foarte corect, parlamentarii fiind în vacanţă, prima condiţie pentru o şedinţă de plen ar fi să avem cvorum, deci jumătate plus unu din totalul colegilor. La începutul toamnei, probabil, undeva în ultima săptămână (din august – n.r.) comisiile vor face rapoarte, iar începând cu 1 septembrie vom avea plen şi vom dezbate rapoartele respective” a explicat Florin Iordache.

Potrivit acestuia, Parlamentul a fost convocat în sesiune extraordinară deoarece aşa prevede Constituţia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: