Din cauză că s-a auzit că nu sunt bani

Firma care modernizează punctele termice, fără tragere de inimă

> „Eu sunt convins că banii de la Guvern vor veni, poate chiar şi mai mulţi” a declarat primarul Ion Lungu > Intervenţiile demarează cu 1 milion lei din bugetul local, aşteptându-se şi 8,37 milioane lei din programul „Termoficare 2006-2020”

 Lucrările de modernizare a trei puncte termice din municipiul Suceava şi de reabilitate a reţelelor de distribuţiei aferente se fac fără întreruperea furnizării apei calde.

Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, după comandamentul de monitorizare a lucrărilor, ţinut ieri, la sediul Primăriei. Şeful executivului arată că, deocamdată, în lucrări a intrat doar punctul termic Zamca, precizând că a cerut constructorilor să se extindă şi la celelalte două.

„O veste bună este că nu se va întrerupe alimentarea cu apă caldă a celor din zonele în care se lucrează. Dar s-a organizat doar un singur punct termic, cel din Zamca, dar trebuie să vină şi cu celelalte două, să se lucreze în cele 3 luni din această vară, astfel încât, la venirea sezonului rece, acestea să se termine” a spus edilul-şef.

Primarul a precizat că firma de construcţii nu ar intra cu tragere inimă la intervenţii, exprimându-şi scepticismul în legătură cu fondurile disponibile pentru plata lucrărilor. Lungu reliefează că în bugetul local au fost prinse sumele de rigoare, dând asigurări că şi Guvernul îşi va ţine promisiunile, sens în care, la finele săptămânii, va merge din nou în Bucureşti. „Constructorii au venit cu o lozincă, precum că banii nu sunt toţi. Sigur că nu sunt toţi, 30% îi alocă Primăria şi 70% de la Guvern. Anul trecut, în decembrie, am întors la bugetul de stat 8 milioane de lei pentru că nu i-am cheltuit. Eu sunt convins că banii de la Guvern vor veni, poate chiar şi mai mulţi” a declarat Ion Lung.

Lucrările de modernizare sunt executate de Consix Bucureşti, vizate fiind Punctul termic Obcini IV, cu circa 2,7 km de conducte; Punctul termic Zamca, cu aproximativ 2,1 km de reţele şi Punctul termic de pe strada Ion Vodă Viteazu, cu 115 de metri de conducte. Intervenţiile demarează cu 1 milion de lei din bugetul municipiului Suceava, aşteptându-se şi suma de 8,37 de milioane de lei, aprobată în cadrul programului „Termoficare 2006-2020”. La finele anului trecut banii s-au întors la bugetul de stat, întrucât procedurile de licitaţie şi de semnare a contractului de execuţie s-au întins până în decembrie, când nu s-a mai putut lucra.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: