Concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct în şcoli

Mulţi admişi, dar lăsaţi fără posturi de contracandidaţi cu punctaje mai mari

Aproape 200 de cadre didactice au fost declarate admise în urma participării la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct, dar nu toate vor accede pe postul dorit, dat fiind faptul că au avut contracandidaţi cu punctaje mai mari.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a publicat lista cu persoanele admise la acest concurs, iar, potrivit acesteia, din cei aproape 300 candidaţi înscrişi, 196 au fost declaraţi admişi, 153 pentru postul de director, iar 43 pentru director adjunct.

Conform metodologiei, este declarat „promovat” la concurs candidatul „admis” care a obţinut cel mai mare punctaj total, iar, în cazul egalităţii de punctaj, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă şi în această situaţie egalitatea se păstrează, pentru unităţile de învăţământ cu filiera tehnologică, este declarat „promovat” candidatul care este de specialitate inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocaţională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unităţii de învăţământ. Pentru celelalte unităţi de învăţământ este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă şi în această situaţie egalitatea persistă, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a CV-ului.

În ce-i priveşte pe candidaţii suceveni care au optat mai mulţi pe acelaşi post, nu există punctaje egale, astfel că departajarea se va face mai simplu. Dar sunt şi candidaţi care au râvnit la un anume post şi nu-l vor obţine, deşi au fost admişi.

Bivolărie şi CSEI, câte doi admişi la director şi director adjunct

Primul exemplu este Liceul Tehnologic Bivolărie, unde directorul încă în funcţie, Corneliu Zubaş, a fost depăşit la punctaj de prof. Viorica Georgescu, care obţine funcţia de director. Ea a candidat şi pentru funcţia de director adjunct, unde a obţinut 131,500 puncte, dar probabil va alege prima funcţie, iar adjunct va fi Mihai Stan, cu 127,750 puncte. Pentru acest liceu au mai fost vreo trei candidaţi care nu au promovat.

Concurenţă mare pe aceste posturi a fost şi la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava (CSEI), unde prof. Cristina Clim a câştigat postul cu 133,375 puncte, în faţa celor 131,875 puncte obţinute de contracandidata sa. Doi concurenţi au fost la CSEI şi pentru director adjunct, ambii fiind admişi, Mihăiţă Bogdan având punctajul mai mare – 129 puncte.

La Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni au fost doi candidaţi pentru fotoliul de director, ambii admişi, dar punctajul cel mai mare, 136,875, a fost obţinut de prof. Mihaela Apetrei. Contracandidatul său, prof. Romeo Bolohan, a concurat şi pentru funcţia de director la Palatul Copiilor Suceava, fiind admis şi acolo, dar punctajul mai mare îl are contracandidata sa la acest post, Biatrice Choleva, care a avut 116,375 puncte.

La Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava revine pe funcţia de director prof. Maria Teodoreanu, care a fost admisă cu 137,875 puncte, contracandidata sa având 127 puncte.

Controversatul Adrian Puiu câştigă detaşat la CN „Hurmuzachi”

Pentru funcţia de director la CN „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi au candidat prof. Florin Popovici şi controversatul profesor de istorie Adrian Puiu, fost inspector şcolar, acuzat la începutul lunii septembrie că fusese numit interimar pe funcţie pe criterii politice. Negru pe alb, lista cu candidaţii la concursul de director şi director adjunct arată că ambii au promovat competiţia, dar punctajul cel mai mare, 146,125, îl are Adrian Puiu, contracandidatul său obţinând 125 puncte.

Lucrurile au fost mult mai simple acolo unde a existat câte un singur candidat bine pregătit pe funcţie, exemple fiind colegiile naţionale „Petru Rareş şi „Ştefan cel Mare” sau Seminarul Teologic Suceava, unde au candidat şi au câştigat concursul directorii şi directorii adjuncţi existenţi, prof. Daniela Dungeanu şi Anca Greculeac, respectiv Dan Popescu şi Gabriel Hacman, şi pr. Mihai Bogdan.

Pentru postul de director la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Psihopedagogică a candidat doar prof. Maria Pavelescu, care a fost admisă cu 135 puncte şi îl va înlocui pe directorul Florin Bagiu.

Rezultatele nu sunt încă bătute în cuie, cum se spune, întrucât urmează perioada contestaţiilor, care vor fi depuse între 21 şi 23 noiembrie. În perioada 24 noiembrie – 9 decembrie vor fi soluţionate contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

  1. In Suceava sunt foarte puțini picați fată de Constanța și alte județe mari.Probabil s-au stiut subiectele de unii..ca sa ramana pe funcții.În Suceava se ține cu dinții de posturile de conducere ,ceea ce nu se intampla in alte județe .Corupția mare și foarte multe ciubucuri ies la functia de conducere.DNA -ul nu intervine deloc in acest sens!!!

  2. De ce e nevoie de atatia directori si directori adjuncți.Licee cu cate 2 directori si ele nu au elevi,doar 3,4 clase pe nivel si alea sub efectiv.De ce nu s-au unit Ind.2 cu IND.4 ??? si se termina cu atatia directorasi si personal auxiliar??Din 2 licee abia faceau unu.Sunt interese meschine .Scoli generale mai sunt doar cu directori dar la liceele astea industriale producatoare de șomeri nu se vrea să se renunțe deloc.Cine are așa interese domnule Primar ,că doar dumneata dai banii pe fereastra?Spatii incalzite si nelocuite-ambele licee abia functioneaza cu 1 schimb de elevi.Si nu e singurul caz.Se fac clase multe si nu se completeaza si sunt obligați elevii picati sa accepte locuri la cele 2 licee.O mare tragedie pentru elevi.Profile la cele 2 licee care nu au cautare precum -lemn,protectia mediului,….specializări inutile ,doar sa asigure salariu unor profesori!!!La fel si liceul 1 si altele prin județ.Suceava singurul județ care nu a comasat licee deși se cerea.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: