Pentru cel mai bun film de lungmetraj, la un festival din Franţa

Filmul horror regizat de rădăuţeanul Adrian Ţofei a câştigat marele premiu

be-my-cat-cast-and-crew-at-tiff-2Filmul horror „Be My Cat: A Film for Anne” realizat de actorul şi regizorul rădăuţean Adrian Ţofei a câştigat marele premiu pentru cel mai bun film de lungmetraj la festivalul de film „On Vous Ment!”, ce a avut loc în perioada 27­29 mai a.c. în Lyon, Franţa.

Adrian Ţofei a scris pe Facebook că e un sentiment plăcut să fii apreciat şi să ţi se acorde marele premiu de către celebrităţi.

Potrivit regizorului rădăuţean, „On Vous Ment!” este primul festival din lume dedicat filmelor mockumentary şi found footage (filme de ficţiune prezentate ca fiind înregistrări autentice ale unor evenimente reale), din juriu făcând parte şi actorii Elina Löwensohn (cunoscută pentru rolul din „Lista lui Schindler”) şi Tómas Lemarquis (cunoscut pentru rolul recent din „X­Men: Apocalypse”).

„Be My Cat: A Film for Anne” este primul film horror found footage românesc, în limba engleză, despre un tânăr din Rădăuţi care recurge la gesturi şocante pentru a o convinge pe actriţa hollywoodiană Anne Hathaway să joace în filmul său. A avut premiera în 2015 la Festivalul internaţional de film Fantasporto, Portugalia, urmând numeroase alte selecţii şi premii, printre care selecţia oficială în competiţia pentru cel mai bun film românesc la Festivalul internaţional de film „Transilvania”, premiul pentru cel mai bun film la Festivalul internaţional de film „A Night of Horror” din Sydney, Australia, şi premiul pentru cel mai bun actor la Nashville Film Festival, în SUA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: