Actele de identitate, eliberate inclusiv în ziua votului

Primăria Suceava anunţă program prelungit de lucru al Serviciului de evidenţă a populaţiei. Lucrătorii acestuia vor sta la dispoziţia solicitanţilor inclusiv după-amiaza, dar şi în zilele de sâmbătă şi duminică. Serviciului pot să i se adreseze persoanele care vor să se prezinte la urne, dar care au actele de identitate expirate, le-au pierdut ori au alte probleme privind legitimarea.

„Venim în întâmpinarea celor care au treabă la Biroul de evidenţă a populaţiei, pentru a-şi pune în ordine documentele în ceea ce priveşte votul, în cazul celor care vor să voteze”, precizează primarul Ion Lungu. Astfel, la serviciul municipalităţii, documentele sunt primite vineri între orele 8.30 şi 18.30, sâmbătă între orele 8 şi 16, iar duminică, în ziua prezentării la urne, funcţionarii sunt disponibili începând de la ora 8 şi până la ora 21. Vineri, actele de identitate sunt eliberate între 8.30 şi 18.30, sâmbătă între 8 şi 16, iar duminică programul este până la ora 21, ora închiderii secţiilor de votare.

Potrivit legii, drept de vot au cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, exercitarea acestuia făcându-se doar după ce este prezentat actul de identitate valabil.

Cartea de identitate se întocmeşte şi se eliberează pe baza unei cereri scrise, a documentelor care fac dovada numelui, stării civile, domiciliului şi a cetăţeniei române. Eliberarea actelor de identitate se face în schimbul taxei de 7 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: