Conferinţa Afaceri.RO

14 oameni de afaceri de succes din judeţ despre „Cum îţi poţi dezvolta afacerea în 2016?”

 La sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava s-a desfăşurat, vineri, cea de­-a IV-a ediţie a conferinţei Afaceri.RO. Evenimentul, la care au participat aproximativ 100 de persoane, a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, în parteneriat cu firma Arhipelago şi Asociaţia pentru Economia Cunoaşterii (APEC) din Iaşi.

Tema centrală a evenimentului a fost ”Cum îţi poţi dezvolta afacerea în 2016?”, întrebare la care au răspuns cei 14 speakeri prezenţi la conferinţa structurată în patru secţiuni.

Potrivit preşedintelui executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, la secţiunea Antreprenoriat au fost prezenţi Vasile Armenean, fondator al Betty Ice Suceava, care a vorbit despre strategia lui de business, despre provocările avute şi obstacolele depăşite care i­-au propulsat afacerea cu îngheţată pe piaţa naţională; Iosif Harasemiuc împreună cu Ruben Perju, doi prieteni din copilărie născuţi în Suceava care au pus bazele firmei Noah Watch, o idee de business unică în România: ceasuri din lemn pentru mână, poziţionate ca produse de lux pe care le vând doar pe bază de comandă; Dana Ghinet, manager la Acces Project Investments din Iaşi, a vorbit despre cum poţi avea succes cu o franciză; Carmen Manea, vicepreşedinte Junior Chamber International Iaşi, a vorbit despre iniţiativele JCI pentru dezvoltarea comunităţii de business locale/regionale.

Cea de­a doua secţiune a conferinţei, Finanţare.RO, i­a avut drept speakeri pe Narcis Tabacaru, şeful Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Iaşi, care a abordat subiectul fondurilor alocate de Guvernul României pentru dezvoltarea IMM­-urilor; Mihai Liviu Moraru, director al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Suceava, a vorbit despre finanţările nerambursabile dedicate IMM-­urilor din mediul rural; Liliana Baicu, reprezentant al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord­-Est Piatra Neamţ, a vorbit despre finanţările nerambursabile ce pot fi accesate de IMM-­urile din zona urbană prin Programul Operaţional Regional; Carmen Fediuc, director general adjunct al CCI Suceava, a vorbit despre finanţările nerambursabile care pot fi accesate de IMM­uri prin Programul Operaţional Capital Uman. La finalul secţiunii, Dana Ghinet a lansat cartea ”Adevărurile despre fondurile nerambursabile din România”.

La secţiunea New Media & Marketing online, Ovidiu Popica, manager la StartupCafe.RO, şi Cristian Ignat, fondator Canopy, au discutat despre impactul internetului asupra afacerilor mici şi mijlocii. În continuare, au fost prezentate aspecte despre promovarea în mediul online de către Anamaria Popa, directorul general al companiei multinaţionale de promovare Allbiz România. Aplicaţia de localizare şi marketing de proximitate a companiei Stampme SRL a fost promovată în cadrul conferinţei de către Daniel Moldovan, fondatorul companiei, iar Valentin Burlacu, fondatorul studioului de film Rofilco, probabil unul dintre cele mai longevive companii de film din România, a vorbit despre cum să utilizezi şi cum să produci un film de prezentare corporatistă.

Directorul executiv al CCI Suceava a mai precizat că ultima parte a conferinţei Afaceri.RO a oferit celor prezenţi ocazia de a participa la două workshopuri, la alegere, având drept teme ”Ce poate face internetul pentru afacerea ta?” şi ”Reglementările noului Cod fiscal”.

”Primul workshop a oferit participanţilor răspunsuri la întrebări precum: cum îşi pot dezvolta afacerile folosind internetul, unde îşi petrece timpul clientul 2.0, ce şi cum caută clienţii pe internet, cum arată o strategie de promovare pe internet, ce instrumente online utile şi gratuite poţi folosi pentru afacerile tale sau, nu în ultimul rând, ce informaţii utile găseşti pe StartupCafe.ro. Cel de­al doilea workshop, apreciat de participanţi ca fiind la fel de util şi interesant, a explicat cum afectează dezvoltarea afacerii noile modificări ale Codului fiscal” a arătat Gheorghiu.

El a mai declarat că participanţii la conferinţa Afaceri.RO, majoritatea fiind administratori de firme şi manageri, s-­au arătat încântaţi de subiectele dezbătute, au pus întrebări invitaţilor şi au profitat de jocul de networking organizat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: