Suceava

Concursul Naţional „Penelul fermecat”

Organizată în cadrul etapei zonale a Concursului Naţional de Creaţie Plastică pentru preşcolari „Penelul Fermecat”, ediţia a XI-a, expoziţia „Iisus Hristos în ochi de copil“ este găzduită de sediul Grădiniţei Guliver din Suceava şi va putea fi vizionată până la data de 9 martie. Potrivit informaţiilor transmise de directoarea grădiniţei, prof. Marcela Matei, aceasta cuprinde 302 lucrări ale preşcolarilor cu vârste cuprinse între 4-6 ani, din grupele mijlocie şi mare, din zona Suceava, fiind structurată pe secţiunile desen-pictură (221 lucrări), grafică, modelaj, mozaic. Juriul a acordat 261 de premii şi menţiuni, pe secţiuni şi pe grupe de vârstă: 66 premii I, 68 premii II, 71 premii III şi 56 menţiuni.

„Tema anuală a manifestării cultural-artistice «Penelul fermecat» a incitat preşcolarii şi cadrele didactice îndrumătoare la proiectarea şi desfăşurarea unor activităţi specifice: vizite în locaşuri de cult, întâlniri cu preoţi, povestiri, vizionări de filme didactice, citiri de imagini, în vederea accesibilizării vieţii Mântuitorului. Astfel, lucrările copiilor nu relevă doar reprezentarea unui chip anume, ci transmit experienţe emoţionale, cu valoare intrinsecă, cu referire la viaţa religioasă personală”, a precizat directoarea Matei.

Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere au avut loc vinerea trecută, prilej cu care au participat micuţii pictori şi părinţii lor, precum şi cadrele didactice îndrumătoare. Concursul a fost iniţiat de către Inspectoratul Şcolar Suceava, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional a judeţului Suceava, Uniunea Artiştilor Plastici, filiala Suceava, Consiliul Local, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, părinţi ai copiilor de la GPP „Gulliver”. În organizarea expoziţiei s-au implicat cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Gulliver” Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit „1-2-3” Suceava şi Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: