Ministerul Educaţiei a emis ordinul de numire

Rectorul Valentin Popa a fost confirmat pe funcţie începând cu 6 martie

 

Ministrul educaţiei naţionale şi cercetării ştiinţifice, Adrian Curaj, a semnat miercuri ordinul de numire a rectorului Valentin Popa pentru încă un mandat, începând cu data de 6 martie. Conform ordinului respectiv, rectorul are şi calitatea de ordonator de credite, ceea ce înseamnă că “dispune asupra folosirii creditelor bugetare, acordate conform prevederii legilor bugetare” a transmis Departamentul de Relaţii Publice, Relaţii şi Comunicare din USV.

Reamintim că, odată cu validarea alegerilor pentru funcţia de rector, dosarul concursului a fost trimis la Ministerul Educaţiei. La alegerile desfăşurate la 25 ianuarie 2016, universitarii suceveni şi-au ales reprezentanţii în cel mai înalt for de decizie, Senatul, în consiliile facultăţilor şi în Consiliul pentru studii universitare de doctorat, iar în aceeaşi zi au avut loc şi alegerile pentru funcţia de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare”.

În şedinţa Senatului USV din 4 februarie a. c. au fost validaţi pentru un mandat de 4 ani membrii celor nouă consilii, cei 27 de membri (cadre didactice) ai Senatului, membrul în Consiliul pentru studii universitare de doctorat şi rectorul. Durata mandatului structurilor şi a funcţiilor de conducere este de patru ani.

Urmează ca în luna martie să se desfăşoare alegerile pentru desemnarea studenţilor senatori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: