33 de primării din judeţ au dat ilegal ajutoare la încălzire

> Prin acordarea de beneficii cu încălcarea criteriilor legale, acestea au păgubit bugetul de stat cu aproape 400.000 lei

Inspectorii Camerei de Conturi au descoperit, cu prilejul acţiunilor de audit şi control, acordarea de drepturi de asistenţă socială fără respectarea condiţiilor şi criteriilor stabilite prin lege. Aşa relevă Raportul privind finanţele publice locale pe anul 2014, potrivit căruia în cauză sunt beneficiile sociale reprezentând ajutoare pentru încălzirea locuinţei. Astfel, de sprijinul financiar al statului au beneficiat ilegal deţinători de depozite bancare mai mari de 3.000 lei; beneficiari care aveau venituri pe membru de familie peste plafonul prevăzut de lege; solicitanţi proprietari de bunuri care conduc la excluderea de la acordarea respectivelor beneficii.

Pagubele provocate bugetelor cu pricina sunt estimate la 389.000 de lei, acestea fiind înregistrate la primăriile municipiilor Suceava, Fălticeni şi Rădăuţi, primăriile orăşeneşti Gura Humorului şi Siret, precum şi la cele din comunele Adâncata, Arbore, Bogdăneşti, Brodina, Buneşti, Capu Câmpului, Dărmăneşti, Drăgoieşti, Fântâna Mare, Gălăneşti, Horodnic de Jos, Mălini, Mănăstirea Humorului, Moldoviţa, Păltinoasa, Pârteştii de Jos, Poiana Stampei, Putna, Râşca, Satu Mare, Siminicea, Slatina, Stulpicani, Suceviţa, Vama şi Vatra Moldoviţei.

Reamintim că la stabilirea venitului net pe membru de familie nu sunt luate în calcul alocaţia pentru susţinere familială, bursa din programul „Bani de liceu”, precum şi bugetul complementar pentru persoanele cu handicap. Plafonul pentru acordarea sprijinului financiar la încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat este similar anului trecut, respectiv cel de 786 de lei net pe membru de familie şi de 1.082 de lei, în cazul unei persoane singure. Venitul net pe membru de familie al celor care au folosit combustibili solizi, gaz petrolier lichefiat sau radiatoare electrice nu poate depăşi 615 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: