La 26 de ani de la Revoluţie

Col. Mugurel Anton, comandantul CMJ, la loc de cinste în Cartea valorilor bucovinene

HARASIM SI MUGUREL Anton> Peste 30 de ani, Mugurel Anton a slujit ţara ca militar în termen, elev de şcoală militară, ofiţer activ cu funcţii de execuţie, dar şi de conducere în mai multe garnizoane din ţară, iar din 1995 în cea din Suceava

Colonelul Mugurel Anton, comandantul Centrului Militar Judeţean Suceava, a semnat, ieri, în Cartea de onoare a valorilor bucovinene. În şedinţa Colegiului Prefectural, prefectul Constantin Harasim a subliniat că demersul are loc pe data de 22 decembrie, o zi istorică pentru români, cea în care, cu peste un sfert de secol în urmă, a fost răsturnat un regim de tristă amintire. Reprezentantul Guvernului a arătat că, în aceste momente importante, la împlinirea a 26 de ani de la Revoluţia din 1989, se impune ca în Cartea de onoare a valorilor bucovinene să fie înscris col. Mugurel Anton, reprezentant al Armatei Române în judeţul Suceava.

„Ne aducem aminte că, la Revoluţie, prima lozincă strigată de către revoluţionari a fost «Armata e cu noi!». Armata este cea mai veche instituţie, după cea statală, care a apărat graniţele, integritatea şi interesele neamului românesc. În această lună, luna decembrie, îl răsplătim pentru întreaga activitate pe dl col. Mugurel Anton, ca reprezentant al Armatei Române în judeţul Suceava, şi îi oferim diploma de excelenţă. Tot respectul din partea Instituţiei Prefectului şi tot respectul din partea tuturor sucevenilor pentru Armata Română” a spus Constantin Harasim.

Col. Mugurel Anton s-a adresat plenului şedinţei Colegiului Prefectural, mulţumind pentru aprecierile făcute la adresa Armatei Române şi a lui personal, în calitate de comandat al CMJ. Col. Anton a reliefat că este cetăţean român şi, conform Constituţiei, are dreptul şi obligaţia de a-şi apăra ţara. Potrivit şefului CMJ, acest lucru l-a făcut timp de peste 30 de ani, ca militar în termen, elev de şcoală militară, ofiţer activ cu funcţii de execuţie, dar şi de conducere în mai multe garnizoane din ţară, respectiv cele din Galaţi, Piteşti, Botoşani, iar din 1995, în cea din Suceava.

„Pentru mine este o onoare să fiu militar al Armatei Române, nu doar pentru simplul fapt că este o profesie, ci şi pentru că – spun cu mâna pe inimă – este şi un mod de viaţă. Fidelitatea faţă de ţară este sacră, iar, după cum spune marele Sadoveanu, «Ţara nu se slujeşte cu declaraţii de dragoste», ci cu responsabilitate, muncă, iar la nevoie cu jertfă. Responsabilitatea socială şi implicarea în viaţa publică reprezintă valori individuale care stau la baza unei societăţi puternice” a declarat col. Mugurel Anton.

Cartea de onoare a valorilor bucovinene, în care semnează personalităţile judeţului Suceava „remarcate prin realizări deosebite”, a fost instituită în luna iulie 2015, de Constantin Harasim, şeful Instituţiei Prefectului judeţului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: