Atletism, Campionatul European de Cros pentru juniori

Clasări modeste pentru sportivii suceveni

Ultima competiţie atletică de calibru s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii precedente, la Toulon, în Franţa. La Campionatul European de Cros au luat startul şi doi sportivi suceveni.

Este vorba despre Andreea Doroftei, de la CSM Suceava, şi Andrei Dorin Rusu, de la CSM Dorna Vatra Dornei. Deşi este încă junioară II, sportiva din Câmpulung Moldovenesc, Andreea Doroftei, pregătită la Clubul Sportiv Municipal Suceava de antrenoarea Erzilia Ţâmpău, şi-a asigurat un loc la startul europenelor, după ce în luna noiembrie a terminat a patra la Campionatul Balcanic de Cros, fiind cea mai bine clasată din lotul feminin al României, cu care a luat argintul la echipe. Până să ajungă la Balcaniadă, Andreea Doroftei a dominat Campionatul Naţional de Cros, câştigând aurul atât la juniori II, cât şi la juniori I.

Cel de-al doilea reprezentant al judeţului Suceava la europenele de cros din Franţa este Andrei Dorin Rusu, atlet antrenat la Clubul Sportiv Municipal Dorna Vatra Dornei de antrenorul Cristian Prâsneac. La fel ca Andreea Doroftei, şi Andrei Dorin Rusu este încă junior II şi va lupta pentru un loc cât mai bun la europenele de juniori I. Atletul clubului din Vatra Dornei a reuşit să câştige medaliile de aur la naţionalele de juniori II şi I, fapt ce i-a asigurat un loc la startul Campionatului Balcanic de Cros pentru juniori I. La Balcaniadă, Andrei Dorin Rusu a avut o nouă evoluţie foarte bună şi a terminat pe locul trei în concursul individual, contribuind decisiv la medalia de argint câştigată de echipa masculină a României.

Suceveanca Andreea Doroftei s-a clasat, în cursa junioarelor, pe locul 47, iar echipa naţională de junioare a României s-a situat în final pe locul 9. Iată şi clasările individuale: Maria Iftenie 30 – 14:10; Gabriela Doroftei 47 – 14:26; Andreea Piscu 69 – 14:53; Alina Butnariu 70 – 19:56.

În competiţia juniorilor, Dorin Rusu a sosit pe locul 24, fiind cronometrat în 18,16.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: