La Vatra Dornei s-a deschis Centrul de Economie Montană CE-MONT

> Cătălin Nechifor: este singurul astfel de centru din sud-estul Europei

 La Vatra Dornei a fost inaugurat, miercuri, Centrul de Economie Montană CE­MONT.

Prezent la eveniment alături de autorităţile locale, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a arătat că acest centru funcţionează sub egida Academiei Române, Institutul Naţional de Cercetări Economice „Costin G. Kiriţescu”, amenajarea fiind finanţată de Uniunea Europeană prin FEDR şi de Guvernul României.

„Este singurul astfel de centru de cercetare pentru economia montană din sud-estul Europei”, a declarat Nechifor, menţionând că drumul până la acest centru a fost amenajat şi asfaltat printr-un proiect de dezvoltare urbană prin PNLD.

Şeful administraţiei judeţene este de părere că acest centru trebuie să rămână în Vatra Dornei, de unde să se dea în continuare „ora exactă a muntelui”. „Sunt câteva interese prin care se doreşte mutarea Agenţiei Zonelor Montane din Vatra Dornei, pe care cu greu am adus­o aici în urmă cu mai bine de un an, după ce, prin anul 2010 fusese desfiinţată de guvernul de la vremea respectivă. Eu unul nu voi accepta acest lucru. Ora exactă a muntelui trebuie să se dea în continuare la Vatra Dornei”, a spus Nechifor.

Guvernul a înfiinţat, anul trecut, Agenţia Zonei Montane cu sediul la Vatra Dornei, în subordinea Ministerului Agriculturii, având ca scop aplicarea strategiei şi politicilor Guvernului în domeniul dezvoltării şi protecţiei zonelor montane din România, zone marcate de specificitate, fragile ecologic şi defavorizate economico-social din cauze naturale, care necesită o gestiune specifică.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI