Un bolnav psihic, autorul unei fapte cu violenţă, obligat de judecători să se interneze la “Grajduri”

Un echipaj de la Postul de Poliţie Ulma a identificat, joi dimineaţă, în piaţa agroalimentară din localitate, un bărbat care avea semnalmentele unei persoane date în urmărire de vreo 8 luni.

După legitimarea lui, poliţiştii au stabilit că era într-adevăr vorba de un ins, de 41 ani din comuna Ulma, bolnav psihic, dat în urmărire din data de 27 ianuarie 2015.

 Judecătoria Câmpulung Moldovenesc emisese pe numele său, din 15 decembrie 2014, o sentinţă prin care era înlocuită măsura de siguranţă obligatorie la tratament medical cu măsura de siguranţă a internării medicale până la însănătoşire.

Instanţa a luat această măsură după ce bărbatul, cercetat penal după săvârşirea unei fapte cu violenţă, a fost considerat un pericol pentru societate.

Potrivit Codului penal, obligarea la tratament medical este măsura de siguranţă cu caracter medical prin care făptuitorul – bolnav psihic sau intoxicat cronic cu alcool, stupefiante sau alte substanţe asemănătoare, prezentând pericol pentru societate – este obligat să se prezinte în mod regulat la tratament medical până la însănătoşire.

Cum bărbatul din Ulma nu s-a prezentat la tratament, conform primei decizii, judecătorii au hotărât internarea lui într-o unitate medicală. De 8 luni el se sustrăgea şi acestei hotărâri judecătoreşti.

După identificare, bolnavul a fost preluat şi transportat la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni – Grajduri, din comuna Pădureni, judeţul Iaşi, unde a fost internat în vederea executării măsurii de siguranţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: