„Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie“ are filială şi la Fălticeni

Valeriu Gavrilovici

Valeriu Gavrilovici

Sala de şedinţe a Protoieriei Fălticeni a găzduit marţi, 28 aprilie, şedinţa de constituire a Filialei Fălticeni a „Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie” (APOR). Grupul de iniţiativă a acestei întâlniri a fost constituit din profesoarele Maria Peiu (Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”), Ungureanu Simion Mirela (Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu”) şi Otilia Grădinaru (Colegiul Naţional „Nicu Gane”). La şedinţă a participat preşedintele APOR Suceava, medicul Valeriu Gavrilovici, care a vorbit despre importanţa orei de religie în educaţia şcolară, despre legătura dintre familie, şcoală şi biserică.

La şedinţa de constituire a filialei Fălticeni a APOR a fost aleasă şi conducerea acesteia. Comitetul reprezentativ al Filialei Fălticeni APOR va avea misiunea de a creşte numărul simpatizanţilor şi de a fi o prezenţă activă în viaţa şcolară din municipiu. Conducerea comitetului va fi asigurată de jurnalista Mihaela Buculei – preşedinte, Elena Vasilache – vicepreşedinte, Ana Simion – vicepreşedinte, Lăcrămioara Saviuc – secretar.

APOR-1Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie” este o organizaţie non-guvernamentală independentă, apolitică şi fără afiliere confesională, formată din părinţi cu profesii diferite, printre care avocaţi, notari, jurnalişti, profesori, ingineri. Scopul principal al asociaţiei este de a susţine şi îmbunătăţi predarea religiei în şcoală prin susţinerea şi promovarea valorilor religioase atât în rândul elevilor, cât şi în cel al părinţilor.

Până pe data de 6 martie 2015, peste 6.500 de elevi (reprezentând 99% din totalul elevilor din unităţile de învăţământ fălticenene) au decis că vor frecventa această disciplină opţională aflată în oferta educaţională. Curtea Constituţională a decis, în 12 noiembrie 2014, că art. 18, alin. 2, teza I din Legea educaţiei naţionale privind obligaţia de a face cerere pentru ca un elev să nu participe la ora de religie este neconstituţional, oficiali ai Curţii Constituţionale precizând că, urmare a hotărârii, o astfel de solicitare va trebui făcută de cei care vor să studieze disciplina.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: