Peste zece zile, municipiul Rădăuţi rămâne fără conducere

> Prefectul Constantin Harasim aşteaptă până la 27 aprilie răspuns de la Bucureşti, pentru a şti „cum va putea fi gestionat municipiul”

Mandatul secretarului interimar al municipiului Rădăuţi, Adrian Onciul, care asigură în prezent conducerea Primăriei, după ce primarul Aurel Olărean a fost arestat, iar CL dizolvat, expiră în 27 aprilie. Potrivit prefectului judeţului Suceava, Constantin Harasim, ANFP a anunţat că pentru această funcţie se va organiza concurs abia în data de 29 mai.

În aceste condiţii, reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat, ieri, că a solicitat precizări din partea MAI privind modul în care va fi gestionat municipiul Rădăuţi după ce, din 27 aprilie, mandatul secretarului interimar expiră. „Aşteptăm răspuns până în 27 aprilie pentru a vedea cum va putea fi gestionat municipiul” a spus Harasim. Prefectul a mai arătat că a transmis atât Ministerului Afacerilor Interne, cât şi Autorităţii Electorale Permanente un proiect de hotărâre de guvern pentru organizarea, în data de 31 mai, a alegerilor parţiale în municipiul Rădăuţi pentru Consiliul Local.

Secretarul interimar al municipiului Rădăuţi, Adrian Onciul, transferat de la Primăria Marginea, asigură în prezent conducerea Primăriei, el având atribuţii limitate, doar de gestionare a treburilor curente.

Reamintim că, în prezent, mandatul primarului ales al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, este suspendat până la încetarea măsurii arestării preventive, iar CL Rădăuţi a fost dizolvat prin hotărâre judecătorească definitivă.

De la suspendarea lui Olărean din funcţie, în septembrie 2014, după arestarea sa, până la dizolvarea CL, funcţia de primar a fost asigurată de viceprimar, iar odată cu dizolvarea CL Rădăuţi, consilierii locali, inclusiv viceprimarul cu atribuţii de primar, au pierdut mandatul.

Tribunalul Suceava a decis, în 9 octombrie 2014, dizolvarea de drept a Consiliului Local Rădăuţi şi a admis astfel cererea formulată de Prefectura Suceava de dizolvare a CL, care nu s­a întrunit două luni consecutiv în şedinţă, deşi a fost convocat conform prevederilor legale. Decizia Tribunalului Suceava a fost contestată, iar Curtea de Apel Suceava a respins recursul. Astfel, Curtea de Apel Suceava a menţinut, în 31 martie, decizia Tribunalului Suceava, iar CL Rădăuţi a fost dizolvat de drept.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: