O nouă platformă online pentru sesizarea faptelor de corupţie

Cetăţenii care vor să semnaleze fapte de corupţie au la dispoziţie o nouă platformă online, lansată luni de Transparency International România, prin Centrul Asistenţă Legală Anti-Corupţie (ALAC), care acordă gratuit consiliere şi asistenţă juridică tuturor cetăţenilor care sunt martori sau victime ale unor fapte de corupţie, inclusiv avertizorilor de integritate. „ALAC este un program prin care Transparency International România îi ajută pe oameni să îşi elaboreze sesizările, să le dea datele şi informaţiile cât mai complete, să le transmită acolo unde trebuie, astfel încât o sesizare de corupţie, de încălcare a legii să nu se întoarcă ca în multe cazuri cu un refuz sau cu un rezultat negativ”, a declarat luni directorul executiv al TI România, Victor Alistar.

Primul pas pe care trebuie să îl facă un cetăţean pentru sesizarea unei fapte de corupţie constă în completarea formularului online pus la dispoziţie pe site-ul ALAC, la adresa alacromania.ro/raporteaza-coruptia, urmând că experţii ALAC să analizeze fiecare sesizare primită şi, ulterior, să invite autorul sesizării la Centru, pentru consiliere şi pentru a stabili paşii care trebuie urmaţi. „Pe noi ne interesează să sprijinim un proces natural între cetăţean şi stat pentru asigurarea ordinii de drept şi a legii”, a explicat Alistar, care a adăugat că ALAC se adresează şi sectorului privat, respectiv de prevenire a fraudelor şi a corupţiei interne la nivelul companiilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: