În penultima zi din precedenta „pedeapsă”

I s-a suspendat din nou dreptul de circulaţie

Şase permise de conducere – două pentru consum de alcool şi patru din alte cauze – au fost reţinute de poliţişti duminică, în timpul unei acţiuni care a vizat, în primul rând, şoferii care conduceau după ce au consumat alcool.

În câteva ore, poliţiştii Serviciului Rutier şi colegii din cadrul formaţiunilor din teritoriu au aplicat 74 de sancţiuni în valoare de 18.735 lei.

Un tânăr de 22 de ani, din Vatra Dornei, a rămas, pentru 90 de zile, fără permis de conducere pentru că, poate, şi-a dat… o rană cu spirt sau şi-a dres tusea cu o doză de sirop de tuse. Amenda contravenţională şi reţinerea permisului au venit după ce poliţiştii au constatat la el 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Măcar un alt tânăr, de 21 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a acceptat consecinţele impuse de poliţiştii rutieri cu mai multă resemnare. Oamenii legii l-au prins duminică circulând cu maşina pe raza localităţii, la intersecţia străzilor Griviţei cu Molidului, fără permisul care mai era suspendat pentru doar încă o zi. Tânărul fusese „pedepsit” luna trecută de poliţişti şi avea interdicţia de a circula cu maşina în perioada 15 februarie – 16 martie.

Autoturismul îi fusese încredinţat chiar de tatăl său, care a reuşit astfel să îi facă rost băiatului nu numai de o amendă groasă, dar şi de o reţinere a permisului de conducere pe o durată mult mai mare decât precedenta.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: