Victor Ponta, despre noul Cod fiscal

E decizia autorităţilor locale să scadă sau să crească taxele

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că noul Cod fiscal va lăsa la latitudinea autorităţilor locale să decidă asupra scăderii sau majorării taxelor. „Evident că a început campania, propaganda (…). Poveşti nemuritoare. De exemplu, azi s-a spus foarte clar că ceea ce era prevăzut în lege, ca o dată la trei ani, să indexeze guvernul, prin HG, se trece în Codul fiscal şi autorităţile locale pot să ia decizii. E decizia autorităţilor locale – pot să le scadă (taxele – n.r.), sau pot să le crească, în funcţie de cum consideră. Dar, a început propaganda, vai ce rău e… Până acum a fost bun Codul, acum nu mai e bun. Forma finală se discută în Parlament, dar repet: un principiu, la care am ţinut foarte mult şi care va fi în Coduri, se referă la faptul că, dacă autorităţile locale consideră că e bine, pot să scadă toate taxele, sau pot să le crească, în nişte limite normale”, a declarat Ponta, la Senat, întrebat fiind dacă taxele locale vor fi majorate odată cu intrarea în vigoare a noului Cod fiscal.

Premierul a adăugat că proiectul Codului fiscal şi al Codului de procedură fiscală reprezintă „cea mai importantă acţiune a coaliţiei din această sesiune parlamentară”.

Victor Ponta a ţinut să sublinieze, totodată, faptul că, la Senat şi la Camera Deputaţilor, „coaliţia a reuşit să treacă tot ce era important din programul legislativ” şi că el, la guvern, se ocupă „de pâine, ca oamenii să aibă pâine, iar show-ul este asigurat de alţii”. „A fost întâlnirea săptămânală a coaliţiei de guvernare şi am discutat ce mai avem ca priorităţi legislative până la Paşte, pentru că va fi Paştele catolic şi cel ortodox, şi am asigurat că, săptămâna viitoare, vor avea la Senat, pentru că Senatul este prima Cameră sesizată, cele două Coduri – Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală. Am discutat cum ne organizăm în comisii, dacă sunt amendamente, dacă sunt lucruri de îndreptat în aşa fel încât să respectăm calendarul pentru cea mai importantă acţiune a coaliţiei din această sesiune parlamentară”, a explicat Ponta.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: