Primarul din Ipoteşti, reales vicepreşedinte al Zonei Metropolitane Suceava

> Bugetul pe 2015 al zonei depinde de o semnătură de la Bruxelles

 La Primăria Suceava a avut loc vineri dimineaţă prima întâlnire din acest an a comitetului director al Zonei Metropolitane Suceava, ocazie cu care a fost ales vicepreşedintele zonei.

În urma întrunirii de vineri, primarul comunei Ipoteşti, Dumitru Corjuc, a fost reales în funcţia de vicepreşedinte al Zonei Metropolitane Suceava, a declarat preşedintele comitetului director, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

De asemenea, în şedinţă, a fost discutat bugetul pe 2015 al Zonei Metropolitane, precum şi pregătirea proiectelor pentru accesarea fondurilor europene.

„Am avut o discuţie cu comitetul director al Zonei Metropolitane, pe două probleme destul de importante: fundamentarea bugetului pe anul 2015 al zonei metropolitane şi pregătirea proiectelor pentru accesarea fondurilor europene. Aşa cum am spus şi altădată sunt proiecte în valoare de şase sute de milioane de euro, atât la nivelul zonei metropolitane, cât şi individual, pe localităţi, care pot fi accesate în exerciţiul financiar 2014-2020”, a menţionat Ion Lungu.

Totodată, preşedintele comitetului director al Zonei Metropolitane a mai susţinut că în perioada următoare vor mai avea loc astfel de întâlniri, după ce se conturează strategia la nivel european privind proiectele europene.

În acest sens, Lungu a afirmat că bugetul Zonei Metropolitane pe anul 2015 va putea fi stabilit abia după ce se va semna un contract la Bruxelles.

„Aşa cum am mai anunţat din păcate, programul operaţional regional, unde noi sperăm să promovăm cele mai multe proiecte, este încă nesemnat la Bruxelles. Doamna comisar pe linie regională, doamna Creţu, românca noastră, spunea că undeva în mai-iunie se va semna acest contract. Deci, în funcţie de ceea ce se va stabili prin aceste măsuri, acte, ghidul solicitantului, vom avea o idee despre bugetul pentru zona metropolitană pe 2015”, a spus Ion Lungu.

Tot în cadrul şedinţei de vineri, primarii localităţilor din Zona Metropolitană au convenit asupra a două proiecte majore în privinţa transportului.

Astfel, după cum a arătat Ion Lungu, se are în vedere achiziţionarea de autobuze electrice la Suceava şi redistribuirea actualelor autobuze pe zona metropolitană, dar şi promovarea rutei ocolitoare Cumpărătura – Bosanci – Ipoteşti – Salcea – Vereşti – Botoşani.

„Ne vom uni forţele să promovăm acest proiect important pentru municipalitate deopotrivă, cât şi pentru aceste localităţi”, a concluzionat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: