Mii de oameni au venit să-şi ia rămas bun de la opozantul rus Boris Nemţov

nemtovMii de ruşi, unii cu flori, alţii cu lumânări în mâini, au venit ieri la Centrul Saharov din Moscova pentru a-i aduce un ultim omagiu unuia dintre cei mai virulenţi critici ai preşedintelui Vladimir Putin, opozantul rus Boris Nemţov, ucis vineri seară cu focuri de armă în apropiere de Kremlin, relatează AFP şi Unian. Sicriul cu trupul neînsufleţit al politicianului rus a fost depus ieri dimineaţă la muzeul consacrat drepturilor omului şi care poartă numele academicianului disident sovietic Andrei Saharov. Mama lui Boris Nemţov şi copiii săi au stat în faţa sicriului deschis, aşa cum este tradiţia ortodoxă. Oamenii au trecut prin faţa sicriului, înclinându-se, unii făcând semnul crucii, alţii depunând flori.

Printre oficialii străini care au venit să-i aducă un ultim omagiu se numără fostul premier britanic John Major şi ambasadorul SUA la Moscova, John Tefft, care a prezentat „profunde condoleanţe din partea preşedintelui şi poporului american pentru moartea acestui mare patriot rus”. O coroană de flori a fost trimisă din partea premierului Dmitri Medvedev, iar unii membri ai guvernului au venit să-i aducă un ultim omagiu lui Boris Nemţov. Au fost însă şi politicieni străini care au susţinut că nu li s-a permis participarea la înmormântare.

Nemţov a fost înmormântat ieri chiar de ziua mamei sale, Dina Eidman (87 de ani), care l-a crescut singură de la şase ani. Despre politicianul Nemţov se cunosc multe lucruri, dar puţini ştiu că el a fost un fizician strălucit. El este autorul a peste 60 de lucrări ştiinţifice de fizica cuantică, termodinamică, acustică şi al mai multor invenţii. Spre deosebire de matematicianul strălucit Boris Berezovski, Nemţov nu a profitat de înaltele sale funcţii pentru a se îmbogăţi, ceea ce i-a dat dreptul moral să întocmească o serie de rapoarte bine documentate despre corupţia de la vârful puterii din Rusia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: