Doi vicoveni prinşi de poliţiştii de frontieră cărând ţigări peste frontiera verde

IMG_2093Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat, în noaptea de duminică spre luni, doi indivizi care cărau ţigări de contrabandă peste frontiera verde, în zona Vicovu de Sus.

Era ora 3 când poliţişti aflaţi în misiune de supraveghere şi control al frontierei au zărit două persoane care veneau dinspre Ucraina, încărcate cu colete voluminoase, despre al căror conţinut nu exista vreun dubiu.

O echipă operativă a plecat spre intruşi care, văzând că au fost descoperiţi, au abandonat coletele în preajma unui pârâu şi au dat să dispară la adăpostul întunericului.

Au fost însă interceptaţi, identificaţi ca fiind Ioan B., de 21 de ani, şi Ilie C., de 19 ani, ambii domiciliaţi în Vicovu de Sus.

Tinerii au fost reţinuţi şi transportaţi, cu tot cu ţigări, la sediul SPR Rădăuţi, fiind anunţate între timp şi autorităţile ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului.

La sediul poliţiei de frontieră au fost numărate în coletele respective 4.600 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

„Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi bărbaţi acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 46.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării” a comunicat comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Amendă de 25 de ori mai mare decât valoarea ţigărilor ascunse prin cotloanele maşinii

Cu o zi înainte, Vasyl V., de 20 ani, cetăţean ucrainean, a încercat vigilenţa poliţiştilor de frontieră cu o cantitate mult mai mică de ţigări.

El a încercat să intre în România, prin PTF Siret, cu un autoturism „Kia”, în care ascunsese 250 de pachete aduse din Ucraina. Credea că le-a dosit bine, în bara din faţă şi în spătarele scaunelor, dar nu a fost aşa.

La un control amănunţit, poliţiştii de frontieră suceveni au dat de marfa de contrabandă şi au reţinut-o în vederea confiscării, laolaltă cu autoturismul transformat în ascunzătoare.

Tânărul ucrainean a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 7000 de lei, de aproape 25 de ori mai mare decât valoarea ţigărilor cu care s-a ostenit să treacă frontiera.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: