„Acolo sunt nişte oameni care asmut lucrurile…”

Ministrul energiei, Andrei Gerea, a declarat ieri, în cadrul Comisiei de transporturi şi energie din Senat, că situaţia de la Crucea, unde minerii se află blocaţi în subteran, este generată de cei care urmează să se pensioneze şi „fac tărăboiul”, sindicatele scăpând de sub control situaţia.

În cadrul Comisiei de transporturi şi energie de la Senat, Gerea a fost întrebat care este situaţia cu minerii care protestează la Crucea şi se află în subteran.

„Din punctul meu de vedere acolo sunt nişte oameni care asmut lucrurile, în general ăia care vor să iasă la pensie şi ceilalţi… Acuma, oamenii sunt împărţiţi, unii vor să lucreze şi au înţeles că nu se poate face nimic acum, ba mai mult, au acceptat propunerea noastră de le da totuşi…, de a suplimenta venitul lor cu 300 de lei în loc de 400, cât ar fi luat, să spunem, pe protocol, şi la prima rectificare să se facă modificările şi să le intre salariul de bază şi aşa mai departe. De celelalte prevederi ne ţinem, de partea de pensionare, de modificare a legilor şi aşa mai departe. Deci, o parte dintre ei au acceptat această propunere, cei care sunt cu pensia şi cam ăştia sunt şi cei care fac tărăboiul… Pentru că ei au interesul să obţină mai mult la ieşirea la pensie şi aşa mai departe” a spus ministrul Gerea.

El a menţionat că directorul Companiei Naţionale de Uraniu şi-a dat demisia şi „o să-şi dea demisia probabil şi directorul de la Crucea”.

„Vom vedea mai departe ce se întâmplă, eu sper să fie oameni de înţeles, pentru că efectiv nu există soluţii legale să le satisfaci solicitările în acest moment. Există intenţia şi am vorbit şi cu dl ministru Pop şi colegi parlamentari să facă o amendare, o rectificare pe zona legislativă în procedură de urgenţă, dar asta oricum durează. Ei trebuie să accepte acest lucru, din păcate sindicatele… nici ei nu mai au niciun fel de control acolo. (…) Minerii ăştia, având interesul respectiv, nu mai vor să stea de vorbă cu sindicate, cu nimeni. Ei: «dom’le, ori ne daţi ori noi, cu familii, cu copii în mină»” a mai spus Gerea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: