Anul trecut

Agenţii economici suceveni au scos la bătaie peste 26.500 de locuri de muncă

> „În 2014, s-a înregistrat o medie lunară de 2.200 de locuri vacante şi s-au angajat, în medie, 1700 de persoane pe lună” informează Mirela Adomnicăi, directorul executiv al AJOFM

În cursul anului 2014, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava s-au înregistrat 26.585 de posturi oferite de angajatori, face public directorul executiv al instituţiei, Mirela Adomnicăi.

„Analizând ofertele de locuri de muncă din partea angajatorilor, se evidenţiază menţinerea unei cereri crescute în ceea ce priveşte încadrarea în muncă a şoferilor, urmată de o cerere pentru meserii din domeniile construcţii, comercial, al turismului şi prelucrării lemnului” declară şeful AJOFM, efectuând o ierarhizare a sectoarelor de activitate în funcţie de numărul de slujbe scoase la concurs pe piaţa suceveană a muncii. Astfel, numărul locurilor vacante a înregistrat un maxim de 3.000 de posturi în luna martie din 2014, după care, treptat, a scăzut la sub 2000 de intrări lunare, spre sfârşitul anului.

„Ieşirile şomerilor din evidenţă, prin ocupare, au evoluat proporţional cu ofertele de muncă, consemnându-se peste 2.000 de angajări în lunile martie, aprilie, mai, încadrări care au scăzut până la 700, în luna decembrie. Sintetizând, putem spune că în cursul ultimului an au intrat în evidenţă, în medie, 2.800 de persoane pe lună, s-a înregistrat o medie lunară de 2.200 de locuri vacante şi s-au angajat, în medie, 1700 de persoane pe lună” precizează directorul executiv al AJOFM.

Mirela Adomnicăi

Mirela Adomnicăi

Conform Mirelei Adomnicăi, lunile cu cele mai multe intrări în şomaj au fost cele de iarnă, respectiv din perioada ianuarie-martie, când s-a consemnat cel mai mare număr de şomeri, proveniţi, în special, din construcţii. Un alt vârf l-a reprezentat luna iulie a anului trecut, când în scriptele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă s-au înscris absolvenţii instituţiilor de învăţământ, la acel moment numărul intrărilor în evidenţe depăşind nivelul de 3.000 de persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Unde doamne sunt aceste locuri de muncă, că eu văd doar şomeri şi lipsa locurilor de muncă.
    La Vatra Dornei, am fost la Oficiul Fortelor de Muncă , pentru fiul meu şi când am întrebat ce locuri de muncă au, o persoană sex masculin mi-a răspuns foarte preocupat să merg pe hol să văd lista cu locurile afişate. Am vrut să mai întreb ceva, dar persoana nici măcar nu a catadixit să se întoarcă cu faţa la mine să-mi răspundă, ci foarte flegmatic a început a se uita în nişte hârtii şi s-a făcut că nu mă aude. Am încercat să sun la telefon, pe urmă, am sunat o săptămână în fiecare zi de 3- 4 ori, dar nu a răspuns nimeni la Oficiul Forţelor de muncă Vatra Dornei, astfel că eu vă dau un sfat celor ce lucrează acolo, să lase pe altii, care chiar au nevoie de un loc de muncă, dacă ei sunt prea plictisiţi de locul lor de muncă, să lase locul la unul care este interesat să lucreze, sau măcar să le răspundă frumos unor oameni necăjiţi care caută un loc de muncă . Recomand şefilor celor de la Vatra Dornei să le facă şi acestora un program de lucru , cu norme bine stabilite şi impunerea a unor standarde privind comportamentul lor în faţa celor care le asigură leafa….

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: