De vineri, jandarmii suceveni îşi pun schiurile în picioare

> Preţ de două weekenduri, ei vor asigura liniştea şi ordinea publică la „Serbările zăpezii” de la Vatra Dornei

jandarmi-schiuri-5Începând de astăzi, jandarmii suceveni vor schimba bocancii de serviciu cu schiurile. Este vorba în special despre angajaţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava din structurile montane care, alături de colegii lor de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al Judeţului Suceava, vor avea în grijă, preţ de două weekenduri consecutive, de desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor cultural-artistice organizate în municipiul Vatra Dornei, cu ocazia ediţiei din acest an a „Serbărilor zăpezii”.

Potrivit Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul IJJ Suceava, în perioada 13 – 15 februarie şi 20 – 22 februarie, „30 de jandarmi, poliţişti şi lucrători ISU vor acţiona zilnic pentru asigurarea unui climat favorabil derulării manifestărilor, activitatea acestora având un caracter preponderent preventiv”. Jandarmii montani vor fi prezenţi pe pârtiile de schi, pe traseele de afluire a participanţilor la manifestări, precum şi în zona în care se organizează spectacole, fiind pregătiţi să ia măsuri în caz de tulburare a ordinii publice sau să intervină în situaţii de accidentări pe pârtie sau de rătăcire a turiştilor pe traseele montane. Având în vedere afluenţa mare de public, în special la spectacolele organizate în apropierea pârtiei, „Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava recomandă participanţilor la manifestări să acorde o atenţie sporită modului de asigurare a bunurilor de valoare, să evite conflictele de orice natură, să respecte indicaţiile jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivul de ordine publică, iar în situaţia producerii unor fapte antisociale, să se adreseze echipajelor de ordine publică sau să solicite sprijin la numărul unic de urgenţă 112” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava, mr. Bogdan Cornaci.

În plus, bine ar fi ca turiştii iubitori ai sporturilor de iarnă trebuie să nu folosească, pe pârtiile ori traseele de schi, automobile sau orice alt tip de vehicul, să nu coboare pe pârtii utilizând dispozitive improvizate sau alte materiale şi să nu acceadă pe pârtiile sau traseele de schi utilizând alt echipament decât cel adecvat pentru practicarea schiului. În rest, zăpadă multă, vreme frumoasă şi voie bună să fie!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: