Box

Vrânceanul Cătălin Paraschiveanu, la a 6-a victorie la profesionism

Boxerul Cătălin Paraschiveanu, din Focşani, l-a învins într-o gală desfăşurată la Bergamo, în Italia, pe croatul Zoran Cvek, înregistrând astfel cea de-a şasea victorie din tot atâtea meciuri susţinute ca profesionist.

În celelalte meciuri, pugilistul vrâncean, în prezent reprezentând clubul Opi 2000 din Milano, îi învisese prin KO pe Nico Ion Lapteacru (Republica Moldova) şi Kristiano Camino (Italia), iar la puncte câştigase în faţa letonilor Ruslans Pojonisevs, Raymond Sneidze şi Martins Kukulis.
Cătălin Paraschiveanu practică boxul de la vârsta de 10 ani, fiind îndrumat mai întâi de antrenorul Ion Zaharia, iar ulterior de fratele său, fost boxer amator, precum şi de tehnicienii Victor Lupu, Nicolae Scutaru şi Mihai Ichim.
Între rezultatele notabile ca amator obţinute de Cătălin Paraschiveanu sunt titlurile de vicecampion naţional de seniori în anii 2010 şi 2011, fiind învins în ambele finale ale competiţiei de Ionuţ Gheorghe, cel ce avea să obţină medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, palmaresul său fiind, însă completat în anii 2012 si 2013 prin adjudecarea medaliilor de aur la naţionalele de seniori.
Potrivit declaraţiei sale făcute pentru Agerpres, pugilistul vrâncea şi-a propus ca obiectiv ”câştigarea cel puţin a unei medalii la un Campionat mondial ori european”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI