Francois Hollande

„Parisul este astăzi capitala lumii”

> aproape un milion şi jumătate de oameni au participat la Marşul solidarităţiia

frantaPeste un milion şi jumătate de cetăţeni francezi (conform organizatorilor), cărora li s-au alăturat zeci de lideri străini, între care şi reprezentanţi arabi şi musulmani, au participat, în condiţii de securitate maximă, la Marşul solidarităţii organizat, ieri, la Paris, pentru omagierea victimelor atacurilor armate ce au avut loc în Franţa în această săptămână, relatează Reuters.

Înainte de începerea marşului, preşedintele francez Francois Hollande i-a primit la Palatul Elysee pe cei circa 50 de lideri străini care urmau să participe la eveniment, printre care s-a aflat şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Manifestaţia istorică a fost organizată în memoria celor 17 victime ale atentatelor teroriste comise săptămâna trecută în Franţa. Un marş extraordinar, atât prin dimensiunea sa planetară, cât şi prin prezenţa liderilor străini care au defilat pe străzile pariziene: Francois Hollande, înconjurat de preşedintele statului Mali, Ibrahim Boubacar Keita, şi de cancelarul german Angela Merkel, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas la câţiva metri de premierul israelian Benjamin Netanyahu, premierul britanic David Cameron, cel italian Matteo Renzi sau regele Iordaniei.

mars-franta-1Aplaudaţi de mulţime la sosirea lor la marş, responsabilii străini, care au defilat alături de preşedintele francez, au ţinut un moment de reculegere, după care au părăsit mitingul. „Parisul este astăzi capitala lumii” a proclamat Hollande cu puţin înainte de a se alătura manifestanţilor.

Peste 5.500 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea, inclusiv lunetişti postaţi pe acoperişurile clădirilor aflate pe traseu.

Cel puţin 600.000 de oameni au manifestat în provincie împotriva terorismului

În afara marşului uriaş organizat la Paris, cel puţin 600.000 de oameni au defilat, ieri după-amiază, în mai multe oraşe franceze, împotriva terorismului, dintre care aproape o treime la Lyon, al treilea oraş al Franţei, potrivit unui bilanţ provizoriu publicat de AFP.

Între 150.000 şi 200.000 de oameni au manifestat la Lyon, cel puţin 100.000 la Bordeaux (sud-vest), peste 60.000 la Rennes (vest) şi la Marsilia (sud-est), după ce sâmbătă 700.000 de oameni au manifestat în întreaga Franţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: