Teodor Meleşcanu

Nu e nimeni vinovat de situaţia din străinătate, prevederile legale nu mai corespund

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, ieri, la ieşirea de la urne, că nimeni nu este vinovat pentru situaţia de la secţiile de votare din străinătate, afirmând că prevederile legale în domeniu nu mai răspund situaţiei actuale.

Întrebat de jurnalişti cine este vinovat de situaţia de la votul din străinătate şi dacă îşi asumă răspunderea, Meleşcanu a răspuns că nu este nimeni vinovat şi că îşi asumă răspunderea „pentru că faptul că s-a votat de trei ori şi jumătate decât în turul întâi”. De asemenea, întrebat dacă îşi dă demisia dacă până la ora 21,00 nu votează toţi românii aflaţi la secţiile de votare din străinătate, şeful diplomaţiei a răspuns: „De ce, că am făcut să voteze mult mai mulţi decât în turul întâi?”.

Solicitat să transmită un mesaj românilor care stau la cozi aşteptând să-şi exercite dreptul la vot în afara graniţelor, Teodor Meleşcanu a spus că primul lucru pe care îl va face va fi modificarea legislaţiei în domeniu. „Mesajul meu este că am promis şi primul lucru pe care îl voi face este modificarea prevederilor legale care, într-adevăr, nu mai răspund situaţiei actuale. Sunt extrem de mulţi români (…) există o imposibilitate practică de a estima numărul de români”, a adăugat şeful diplomaţiei române.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: