Bătut și tâlhărit în parcul central din municipiu de un tânăr cu schizofrenie paranoică

Un tânăr din municipiul Bacău nu va uita prea curând ultima vizită pe care a făcut-o în municipiul Suceava, la finele săptămânii trecute, și asta deoarece a devenit victima unui localnic de 23 de ani bolnav de schizofrenie paranoică.
 

Băcăuanul are vârsta de 18 ani iar sâmbătă seara, în jurul orei 20, se afla în parcul central din municipiul reședință de județ. Aici, la un moment dat, potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul IPJ Suceava, subcomisar Ionuț Epureanu, tânărul a fost acostat de o persoană necunoscută de sex masculin care l-a lovit de mai multe ori fără niciun motiv, iar apoi i-a sustras din buzunarul de la pantaloni banii pe care îi avea la el, cartea de identitate și un pachet de țigări. Imediat, victima a solicitat ajutorul polițiștilor, în urma sesizării primite organele de ordine efectuând verificări în zonă. În timpul căutărilor a fost observată pe strada 1 Mai o persoană care corespundea cu semnalmentele date de reclamant și care, la vederea patrulei de poliție, a intrat într-un bar. „S-a procedat la interceptarea acestuia, iar în prezența unui martor s-a stabilit că cel în cauză are vârsta de 23 ani și este din municipiul Suceava. În urma controlului corporal a fost găsită asupra lui cartea de identitate ce aparținea victimei”, ne-a mai declarat Ionuț Epureanu. Luat la întrebări de polițiști, suceveanul a recunoscut că el este autorul faptelor, menționând în apărarea sa că suferă de schizofrenie paranoică, aspecte confirmate de documentele depuse la dosar și de rudele care au fost contactate cu această ocazie, care au afirmat că este sub tratament de specialitate. „Având în vedere aceste aspecte, autorul tâlhăriei a fost internat în cadrul Secției de Psihiatrie a Spitalului de Urgență Suceava, urmând ca în perioada următoare să fie supus unei expertize medico-legale în vederea stabilirii discernământului, în cauză cercetările fiind continuate față de suspect de polițiștii Biroul Investigații Criminale Suceava” au mai adăugat sursele citate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: