Ultimele zile pentru depunerea declarațiilor pe venit

Data de 26 mai este termenul limită pentru depunerea declarației privind veniturile realizate din România, adică a „formularului 200”.
 

Violeta Oana Apetrea, purtător de cuvânt al Administrației Județene a Finanțelor Publice, informează că formularele respective trebuie depuse de persoanele fizice care, în anul 2013, au realizat în mod individual sau în asociere, venituri din activități independente; cedarea folosinței bunurilor; activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real; venituri din piscicultură, silvicultură sau transferul titlurilor de valoare, precum și din operațiuni de vânzare-cumpărare de valută. Același termen este valabil și pentru declarația privind veniturile realizate din străinătate, „formularul 201”. Obligația depunerii acestora revine persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România, și persoanele fizice care în anul 2013 au realizat venituri din străinătate, impozabile în România, ca urmare a desfășurării unor activități în străinătate, cum ar fi veniturile din profesiuni libere; venituri din activități comerciale; venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală; venituri din cedarea folosinței bunurilor; venituri din activități agricole, piscicultură, silvicultură etc. „Formularul 223” va fi completat și depus în cazul asocierilor fără personalitate juridică, constituite între persoane fizice care realizează venituri din activități independente; venituri din activități agricole pentru care venitul net anual se determină în sistem real pe baza contabilității în partidă simplă, precum și venituri din silvicultură și piscicultură. Violeta Oana Apetrea mai precizează că 26 mai este și data limită de depunere a declarației privind venitul estimat/norma de venit. „Formularul 220” va fi înaintat de către contribuabilii care, în anul anterior, au realizat pierderi, cei care au avut venituri în perioade mai scurte decât anul fiscal, precum și de persoanele care, din motive obiective, estimează că vor realiza venituri care diferă cu cel puțin 20% față de anul fiscal trecut.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: