Simularea bacalaureatului la clasa a XI-a și a XII-a, proba la română

Aproape 600 de absenți și subiecte lejere

Circa 330 de elevi de clasa a XI-a și 265 din clasa a XII-a au lipsit, ieri, de la proba scrisă la limba română a simulării bacalaureatului, subiectele fiind considerate destul de ușoare de elevii din ambele clase, potrivit unor surse.
 

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat că proba s-a desfășurat în județul nostru în 47 de unități de învățământ liceal, la clasa a XI-a fiind prezenți, în sălile de simulare, 6685 de elevi dintre cei 7016 înscriși în acest an școlar. La clasa a XII-a au participat 5715 elevi dintre cei 5980 înscriși. Unitățile cu cei mai mulți elevi participanți sunt Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, cu 406 elevi din clasa a XI-a și 354 de elevi de-a XII-a, prezenți la proba de ieri, și CN „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, cu 772 elevi participanți în total, dintre care 434 de clasa a XI-a. La primul subiect, elevii de clasa a XI-a, profilul real, au avut de analizat un fragment din nuvela „Mărgărita” de Vasile Alecsandri și de răspuns la mai multe cerințe, precum și de comentat o secvență din același text. Subiectul al doilea a adus în fața acestor elevi o temă de actualitate, ei având de elaborat un text de tip argumentativ despre „impactul rețelelor de socializare asupra tinerilor”.  Elevii de clasa a XII-a de la profilul uman au primit, la primul subiect, un text la prima vedere dintr-o operă dramatică, „Titanic Vals” de Tudor Mușatescu, pe baza căruia trebuia să răspundă la nouă cerințe. La subiectul al II-lea, elevii au avut de elaborat un text argumentativ despre importanța studierii disciplinelor umaniste, iar la punctul al III-lea trebuia să realizeze un eseu în care să prezinte relația dintre două personaje dintr-un text, studiat, de Liviu Rebreanu. Cei de la real, clasa a XII-a, s-au confruntat tot cu un text la prima vedere dintr-o operă dramatică, piesa de teatru „Somnoroasa aventură” de Teodor Mazilu, la subiectul al II-lea au avut de elaborat un eseu despre importanța călătoriilor în formarea personalității tinerilor, iar la al III-lea a trebuit să realizeze un eseu în care să prezinte particularitățile de construcție a două personaje dintr-un text, studiat, de Liviu Rebreanu. Simularea examenului de bacalaureat continuă miercuri, 5 martie, cu proba obligatorie a profilului, iar vineri, 7 martie, se va desfășura simularea probei la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi afișate pe 14 martie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: