„După datina străbună”, în peste 20 de localități ale județului

Peste 700 de urători și mascați din toate zonele județului Suceava au participat, ieri, la o paradă în centrul orașului Suceava, iar apoi au urat sau au prezentat diverse dansuri și jocuri cu măști, la paradă și spectacol asistând peste 5000 de persoane.
 

Parada obiceiurilor de iarnă din Bucovina

Parada măștilor și portului popular specifice fiecărei zone etnografice a județului s-a desfășurat în zona centrală a municipiului Suceava, cetele de urători trecând prin fața Palatului Administrativ, iar apoi urcând pe o scenă amplasată în perimetrul Târgului de Crăciun, unde au prezentat diverse dansuri și jocuri cu măști, dar și urături. Față de anii precedenți, când în fața Palatului Administrativ cetele de urători erau așteptate de reprezentanții administrației județene pentru a primi urăturile, în acest an oficialii au preferat să asiste la spectacol din mulțimea adunată pe esplanada din centrul orașului. Festivalul de datini și obiceiuri de Anul Nou „După datina străbună” face parte din cadrul evenimentului „Crăciun în Bucovina”. Manifestări similare s-au desfășurat ieri la Fălticeni, Breaza, Frasin, Șcheia și Salcea, urmând ca în zilele de 28 și 29 decembrie să aibă loc la Vatra Dornei și la Câmpulung Moldovenesc, în data de 30 decembrie la Rădăuți și la Gura Humorului, iar în data de 31 decembrie la Fântânele, Hânțești, Stroiești, Udești, Vicovu de Sus, Bilca, Burla, Marginea, Putna, Arbore etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: