Cetățenie română

Nu neapărat cariera i-a fost apreciată colonelului (r.) Ion Aciubotăriței de către consilierii municipali când i-au acordat titlul de „cetățean de onoare” al municipiului Fălticeni, deși anii de militărie nu i-au fost nici ușori, nici lipsiți de izbânzile unei asemenea profesii. Colonelului i-a fost apreciată îndeosebi președinția Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Fălticeni în fruntea căreia s-a dovedit a fi la fel de bun comandant precum a fost al tancurilor dumisale.
 

Dumitru TEODORESCU

Situația remarcabilă în care a adus această instituție absolut necesară celor de vârsta a treia, un adevărat „blindat” într-o lume tot mai opresivă cu pensionarii – masă de manevră, votanți „la foc automat” și, adesea, adevărați „spărgători de fronturi” în fel de fel de experiențe sociale ale unor politicieni parcă fără de părinți – l-au impus pe colonel nu doar în ochii deliberativului local, ci mai ales în așteptările și speranțele tuturor celor care, asemenea dumisale, trăiesc din pensie. O pensie mai mică sau mai mare, dar până la urmă o „soldă” la care Casa mai poate adăuga câte ceva, spre satisfacerea nevoilor imediate ale celor nedăruiți de stat cu prea mulți bani. (E interesant de aflat dacă cei cu pensii mari și foarte mari se „coboară” în masa amărâților care și-au solidarizat pensiile în această adevărată „bancă a vârstei a treia”). Dincolo de toate și dătătoare de speranță este ideea că cetățenia domnului colonel este, totuși, cea română.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: