La un an de la inaugurare

Parcările subterane din centrul Sucevei, pe jumătate goale

La 1 an de la inaugurarea parcărilor din centrul municipiului Suceava, primarul Ion Lungu crede că investiția s-a dovedit și continuă a fi una utilă.
 

Lungu este de părere că proiectul este unul viabil și cu care puține orașe mari din România se pot mândri. Potrivit edilului șef, locurile de parcare din subteran sunt ocupate, în medie, în proporție de 50%, mai puțin la sfârșiturile de săptămână. Șeful municipalității sucevene acuză probleme de mentalitate, deoarece, în ciuda faptului că parcarea nu este taxată, mulți dintre șoferi își lasă mașinile pe străzile „Nicolae Bălcescu” sau „Ciprian Porumbescu”. „Eu cred că este un lucru util sucevenilor, însă, cu siguranță, din 2014, vom pune în practică ideea de a obliga conducătorii auto care lasă, din comoditate, mașinile în preajmă, să parcheze în subteran”, a declarat șeful municipalității. În aceste condiții, primarul Sucevei spune că staționarea pe străzile din perimetrul parcărilor subterane urmează a fi taxată cu 10 lei pe oră, astfel încât conducătorii auto să fie determinați să intre la subsol, unde își pot lăsa autoturismul fără niciun fel de plată. O altă variantă ar fi aplicarea, de către polițiștii locali, a amenzilor pentru parcare interzisă, acestea variind între 100 și 500 de lei. Inaugurarea oficială a obiectivului din centrul Sucevei a avut loc pe 1 decembrie 2012, cele două sectoare pentru parcări subterane având 107 locuri și, respectiv, 55 de locuri. Proiectul a avut valoarea totală de 37,8 milioane lei, dintre care 29,8 milioane lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă. Lucrările de amenajare au fost câștigate la licitație de firma suceveană General Construct. În cadrul proiectului au fost amenajate suprafețe pietonale pavate cu granit și spații verzi, în zonă montându-se și mobilier urban nou.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: