Povești…

La puțină vreme după Halloweenul românesc, un fost ministru al turismului, vorbind, așa cum o face în vremea din urmă, în numele unei federații a oamenilor de afaceri din turism pe care o conduce (și despre care ar trebui să credem că sunt în perfect acord cu el), perora, pe o temă dragă încă de când era șef la minister, cum că „turismul românesc nu va cuceri piața internațională fără mitul lui Dracula”. Mit care ar fi fiind „un munte de aur” deja intrat, cu succes, în exploatarea unor pragmatici britanici sau asiatici.
 

L.D. CLEMENT

Tot insistând pe subiect (dar spre cine: guvernanți, oameni din turism, turiști autohtoni?), el ar putea deveni convingător până la urmă în țara sa mitică, dar cu prea puține castele și cetăți de care mitul să se-agațe. Și poate că ridicând oarecine steagul de luptă turistică al lui Dracula, ne-or veni în ospeție mai mulți străini, care să le caute castelele și să găsească povești. Așadar, întrebarea ar fi, mai departe, nu cu ce vicleșug îi poftești, ci ce anume le promiți ca să vină, iar apoi să se mai întoarcă, eventual spunând și altora ce li s-a întâmplat pe la noi (excluse fiind, așadar, poveștile de speriat). Dacă ar fi fost atât de simplu, ar fi fost suficient un laborator, cum nu puține sunt, de publicitate și PR, iar mitul ar fi fost împânzit și ar fi funcționat. Dar povestea pare-se că nu-i destul. Ci povestea despre poveste trebuie fabricată cu temei, așadar povestea despre realitate…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: