oKilă peste tot

Vai de pistele aleșilor !

În sfârșit, și-au dat seama și edilii noștri de tâmpenia cu marcarea pistelor pentru biciclete pe trotuar. Mă rog, unul dintre ei, adică vicele Ovidiu Doroftei (dă cu un fel de rimă, dar așa a ieșit).
 

Care a recunoscut că locul vehiculelor pe două roți e pe carosabil. Că șeful, Ion Lungu adică, s-a prins doar de faptul că pe multe dintre culoarele destinate bicicliștilor aceștia se pot întâlni brusc cu un stâlp de iluminat. Așa că a ales o soluție la fel de hazlie ca și prima. Să mute traseele „în interiorul trotuarului”. Dacă ar fi să mă iau de chestia lingvistică, asta ar însemna că o să se facă piste subterane (și cu parcări?!…). Dar nu. E vorba de a le muta pe interiorul trotuarelor. Deși nu văd unde. Poate pe mijloc, eventual. Plus că mai am două curiozități. Una ar fi aceasta: ce se va face cu marcajele deja executate? Vor fi vopsite cu cărămiziu sau vor fi înlocuite pavelele, cu altele simetrice, dar fără dungi albe? Apoi, spune că aiureala asta e parte a unui proiect european. Are domnul primar bunăvoința, în cazul în care dosarul nu este secretizat, să facă public dacă în proiect scrie „marcare piste pentru biciclete” sau „amenajare de piste pentru biciclete” și care ar fi suma încasată în acest scop? (Apropo, mai lăsați-o baltă cu vrăjeala că e vorba de „programe europene”. Mai degrabă spuneți-le amărâților de impozitați, taxați și suprataxați cât cotizează România la UE și din ce bani, precum și ce procentaj se întoarce înapoi, „ca fonduri europene”, „de dezvoltare”, „împrumuturi nerambursabile!?!” etc.).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: