Ordinele Reunite ale Cavalerilor Cruciați vin în sprijinul proiectului CASA al Organizației „Salvați Copiii”

Ordinele Reunite ale Cavalerilor Cruciați din România organizează sâmbătă, 2 noiembrie 2013, un eveniment caritabil în beneficiul proiectului C.A.S.A. – Construim, Asistăm Social, Acționăm, desfășurat de Organizația „Salvați Copiii”, filiala Suceava.
 

Președinta filialei sucevene, Camelia Iordache, a precizat că evenimentul va avea loc între orele 11 și 13, la Casa Prieteniei, și face parte dintr-o acțiune mai amplă pe care Ordinele Reunite ale Cavalerilor Cruciați din România o desfășoară în Suceava, în perioada 1-3 noiembrie a.c. Aflăm că vor fi organizate o licitație cu 10 lucrări ale unor artiști din Suceava, Galați și Bacău, o tombolă cu lucrări realizate de copii de la Școala Gimnazială „Constantin Platon” Bacău, Școala Gimnazială Ciocănești, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Grupul Școlar „Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni, Școala Gimnazială Adâncata, beneficiari ai proiectului „Creștem împreună” și voluntari ai organizației din Suceava și Dorohoi, o vânzare de icoane ș.a. Proiectul C.A.S.A. a fost inițiat cu scopul de a asigura familiei Pascariu din Liteni „un spațiu de locuit sigur și care să ofere condiții minime de învățare pentru copii”. Până în prezent, pe parcursul anilor 2012 și 2013, „Salvați Copiii” a organizat campanii de strângere de fonduri pe pagina de Facebook a organizației și prin adresare directă la societăți comerciale. În luna septembrie 2012, pentru proiect s-au strâns suma de 2.900 lei și materiale de construcții (OSB) donate de către Egger, Rădăuți. „Deoarece campania nu a avut rezultatele scontate, nu am reușit, așa cum ne-am propus, să facem o căsuță după proiectul realizat de un arhitect, voluntar al organizației. De aceea, am hotărât ca să pregătim locuința pentru iarnă, cu resursele materiale și financiare disponibile. Voluntarii de la ISU Suceava au izolat pereții, acoperișul și tavanul cu vată minerală, OSB și pânză impermeabilă, iar voluntarii de la «Salvați Copiii» au făcut ca totul să fie mai vesel, pictând pereții interiori și barele de lemn ce fixează pânza impermeabilă” a informat Camelia Iordache. În prezent aflăm că organizația dispune de suma de 12.650,00 lei, alcătuită din diferența rămasă din 2012, donații de la evenimentul „Alexandria Acustic”, donații și suma colectată în cadrul campaniei derulate în perioada 1-3 mai 2013; au mai fost primite donații de materiale de construcții de la Egger Rădăuți. Pentru a putea construi locuința, „Salvați Copiii” estimează că ar fi necesară suma de 44.000 lei (aproximativ 10.000 euro). Reamintim, familia Pascariu este formată din patru copii și mama lor, care îi crește singură cu doar 600 de lei/lună și banii din alocațiile minorilor. Ei locuiesc într-o casă din chirpici și calaburi, cu o suprafață de circa 30 mp.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: