„Nu credem că e în regulă să dăm și gumă de mestecat”

„Ar trebui să facem o consultare, să vedem ce e nevoie. Să venim cu propunerile de jos în sus” le-a spus, marți, președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, primarilor din județ care au participat la o ședință la Palatul Administrativ, el făcând referire la programul de ajutor alimentar al UE.
 

Șeful administrației județene consideră că alimentele care sunt distribuite beneficiarilor să fie de strictă necesitate, cum ar fi făina, mălaiul, zahărul sau uleiul. Nechifor a arătat că autoritățile județene și locale transportă aceste produse deși nu știu dacă toate alimentele livrate prin acest program au utilitate pentru beneficiar, exemplificând cu roșii în suc propriu „în cutiuțe mici, medii și mari”. „Nu cred că e în regulă să ajungem să dăm și gumă de mestecat” a spus președintele CJ Suceava, care a apreciat că prin acest program trebuie să fie livrate alimentele de care au nevoie persoanele nevoiașe. Beneficiarii acestui program al UE sunt familiile și persoanele singure beneficiare de ajutor social, persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii neinstitutionalizați, pensionarii sistemului public de pensii, ale căror drepturi se află sub 400 de lei, inclusiv beneficiarii pensiilor de urmaș, șomerii indemnizați și neindemnizați și beneficiari de legi speciale. În acest an, aceste persoane vor primi câte 16 kg de făină albă de grâu, 9 kg de mălai, 1 kg de paste făinoase, 5 litri de ulei, 2,4 kg de roșii în suc propriu, 0,8 kg de zacuscă, 1,2 kg de conservă de carne de porc, 0,25 kg de miere de albine și câte 3 kilograme de zahăr.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: