Dezorientații

Locuri în învățământul superior sunt cu duiumul. Candidați (strecurați prin bac și întârziați din ani anteriori) sunt câți sunt. În principiu – în funcție de cât de abili vor fi fost sau sunt în aceste zile de a se orienta pe opulenta ofertă (stat, privat, ID la ambele, la câte una sau la mai multe) – sunt locuri în facultăți pentru toți cei lipsiți de facultăți, dar și pentru cei care au deja 2-3. Însă nu puține sunt întrebările privind rostul lor. Fiindcă s-ar zice că inșii nu numai tobă de carte ci și de timpuriu înțelepți sau chibzuit îndrumați concurează pe locuri la facultăți după absolvirea cărora (eventual, plus studii de master) ar urma firesc o slujbă conform pregătirii, corect remunerată și bine privită de societate.
 

L.D. CLEMENT

Sau vor avea chiar mai multe opțiuni. Aceasta este ținta ideală pe care, probabil, doar puțini o vor atinge, din nefericire o minoritate. Ori nu…? Perspectiva sumbră de aici și de acum nu-i o ficțiune, ci doar o fărâmă din priveliștea ultimilor ani, destul de triști și de asemănători. În care s-au găsit destui să acuze, s-au găsit și din cei care să confecționeze scuze, finalmente povara feluritelor eșecuri fiind așezată tot pe umerii candidaților/absolvenților, vinovați la început și la urmă că-s dezorientați. Astfel, candidaților de azi li s-ar cere, pentru a o brodi peste câțiva ani, să fie și clarvăzători. Să-și mijească ochii prin cețuri și să spună cum ar arăta România de peste un cincinal și ce vor avea ei de făcut în țara aceea… Iar dacă prin ceață nu văd mai nimic, vina doar a lor să fie!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: