Bacalaureat

O absolventă din Liteni a leșinat, iar un candidat a fost eliminat fiind prins cu telefonul mobil asupra sa

Surprizele neplăcute nu au întârziat să apară nici la proba obligatorie a profilului de la bacalaureat, de ieri, un candidat fiind prins cu telefonul mobil și eliminat din examen, iar o candidată leșinând și fiind transportată la spital.
 

„Un candidat având asupra sa telefon mobil a fost eliminat din examen”, a transmis sec Inspectoratul Școlar Suceava, fără să precizeze de unde era candidatul respectiv, directiva de „sus” fiind să nu fie furnizate alte amănunte. „Aceasta e procedura, nu dăm detalii, că nu vor școlile să fie puse în situații neplăcute”, a explicat insp. Laura Hacman, purtătoarea de cuvânt a IȘJ Suceava. Este al treilea absolvent de liceu eliminat la această primă sesiune de Bacalaureat 2013, alți doi fiind prinși cu telefonul mobil în sala de examen la proba scrisă de română de luni. În ce privește candidata care a leșinat în timpul probei, Inspectoratul a fost ceva mai explicit: „S-a înregistrat o situație specială la Colegiul Tehnic «Samuil Isopescul» Suceava: o candidată provenind de la Liceul Tehnologic Liteni, care susținea proba de matematică, a predat teza după o oră și jumătate, fiind transportată la spital”. Candidata suferise o criză de spasmofilie și a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean Suceava, unde a primit îngrijiri medicale. Insp. Hacman a precizat că această candidată nu a solicitat repetarea probei respective. Potrivit informațiilor IȘJ, la proba de ieri s-au înscris 6261 absolvenți de liceu, dintre care s-au prezentat 5925, adică 94,63%. Reamintim că la această probă, o parte dintre candidați au dat proba scrisă la matematică, iar o alta, la istorie. Astfel, la matematică, din 4797 înscriși, au lipsit 277 candidați, iar la istorie, din 1464 înscriși s-au prezentat 1405. Proba la matematică a fost considerată cea mai grea de la bacalaureat, dar o mare parte din candidații suceveni întrebați despre cum s-au descurcat au spus că subiectele au fost „acceptabile”. La examenul de matematica și la cel de istorie, desfășurate ieri în cadrul Bacalaureatului 2013, a fost extrasă varianta de subiecte numărul 2. Anul acesta, Ministerul Educației a pregătit patru variante diferite de subiecte la matematică, în funcție de profilul urmat. Candidații la bacalaureat vor reveni vineri în sălile de examen, la proba la alegere a profilului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: