Începând de astăzi

Ajutor financiar pentru crescătorii de vaci de lapte și de taurine de carne din zonele defavorizate

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Suceava îi informează pe potențialii beneficiari că, începând de astăzi și până pe 15 iulie, pot depune cererile pentru obținerea ajutorului specific acordat producătorilor de lapte și celor de carne de vită din zonele defavorizate, pe anul 2013.
 

Directorul executiv Eugen Mogoș anunță fermierii interesați că de acest sprijin financiar pot avea parte crescătorii de vaci și bivolițe de lapte, precum și crescătorii de taurine și metiși din rase pentru carne. Fiecare solicitant trebuie să depună, la Centrul județean al APIA Suceava, o cerere pentru toate exploatațiile deținute, cu cod de exploatație înregistrat în Registrul Național de Evidență al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Mogoș atenționează că este obligatoriu ca exploatațiile să fie organizate în zonele defavorizate, registrul individual al exploatației să fie actualizat, iar bovinele să fie parte a programului acțiunilor de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor. APIA pune la dispoziție formulare pretipărite de cerere, iar aceasta va fi vizată de către responsabilii Oficiului Județean pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie. „Nerespectarea condițiilor de eligibilitate, precum a cerințelor legale privind mediul, identificarea și înregistrarea animalelor poate atrage, după caz, reducerea sau excluderea de la plată, respectiv penalități și sancțiuni”, iterează Mogoș. La dosar vor mai fi prinse următoarele documente: copie după cartea de identitate sau certificatul de înregistrare fiscală, după caz; copie de pe pașaportul fiecărui animal; dovada înregistrării în Registrul Unic de Identificare al APIA; adeverința emisă de către medicul veterinar, care atestă că bovinele deținute în exploatație sunt cuprinse în programul de eradicare a bolilor, și cu acțiunile efectuate la zi, precum și o copie după documentul de coordonate bancare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: